Atletism: Florentina Iuşco şi Diana Ion, calificate în finala de la triplusalt la CE 2024 de la Roma

Data:

Florentina Iuşco (CSM Deva) şi Diana Ion (CSM Bucureşti) au obţinut calificarea în finala probei de triplusalt, vineri, în prima zi a Campionatelor Europene de atletism de la Roma (7-12 iunie).

Florentina Iuşco a avut cea mai bună săritură de 14,11 m, clasându-se prima în seria B, în timp ce Elena Taloş a fost a 11-a cu 13,59 m. În seria A, Diana Ion a fost a patra cu 14,09 m, cea mai bună săritură a sa din acest sezon. Iuşco şi Ion s-au calificat în finală cu a patra şi, respectiv, a şasea performanţă din serii.

Finala feminină de la triplusalt are loc duminică de la ora 22:04 (ora României)

Alin Firfirică (CSM Oneşti/CSA Steaua) a ratat calificarea în finala probei de aruncare a discului. În calificări, Firfirică a avut cea mai bună aruncare de 61,72 m, cu care s-a clasat al 14-lea, dar numai primii 12 au avansat în finală. Ultimul calificat, germanul Mika Sosna a aruncat 62,07 m. La Jocurile Europene 2023 din Polonia, Firfirică s-a clasat al nouălea.

În proba feminină de 100 m garduri, Anamaria Nesteriuc (CS Rapid) a avut al 20-lea rezultat în serii, cu 14sec09/100, cel mai bun rezultat al ei din acest sezon, dar nu a prins semifinalele.

La 1.500 m fete, Lenuţa Petronela Simiuc (CSM Constanţa) a ocupat locul 14 în prima serie cu 4min23sec56/100 şi a ratat calificarea în finala unde au acces primele şase din cele două serii.

Luni, în prima finală a zilei, la 20 km marş, România este reprezentată de Maria Diana Lătăreţu (CSU Arad/CSM Craiova), de la ora 19:35 (ora României).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...