Rapid a anunţat oficial despărţirea de preşedintele Daniel Niculae

Data:

FC Rapid a anunţat, vineri, prin intermediul site-ului oficial, despărţirea de preşedintele Daniel Niculae, schimbarea la nivelul conducerii fiind motivată prin dorinţa de a aduce „o perspectivă nouă”.

„A început ca junior în Giuleşti, a devenit o legendă în teren, a pus umărul la renaşterea clubului, iar astăzi, când spunem Daniel Niculae, spunem Rapid. În toată această perioadă, a demonstrat o dedicare remarcabilă pentru culorile noastre, şi a adus o contribuţie semnificativă la revenirea în prima ligă şi la dezvoltarea clubului. Sub conducerea sa, Rapid a cunoscut momente deosebite şi a realizat progrese notabile pe toate planurile. Prin munca şi viziunea sa, Daniel Niculae a reuşit să consolideze spiritul echipei şi să apropie şi mai mult comunitatea noastră de valorile clubului. După o analiză atentă şi în urma unor discuţii deschise şi constructive, am ajuns la concluzia că este momentul pentru o schimbare de direcţie la nivelul clubului. Această decizie reflectă dorinţa noastră de a aduce o perspectivă nouă şi de a explora noi oportunităţi pentru viitorul Rapidului. Dorim să-i mulţumim din suflet pentru toate eforturile depuse şi pentru devotamentul de care a dat dovadă în toţi aceşti ani. Îi urăm mult succes în toate proiectele viitoare şi suntem convinşi că va continua să fie un susţinător de nădejde al Rapidului! Mulţumim, Nico!”, se arată într-un comunicat, semnat FC Rapid 1923.

Fostul atacant Daniel Niculae este unul dintre jucătorii de referinţă ai formaţiei giuleştene, pentru care a înscris 97 de goluri. El a câştigat un titlu de campion cu Rapid la tineret, unul la seniori, în 2003, a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA în 2006 şi a câştigat de două ori Cupa României şi de două ori Supercupa României. De asemenea a fost cel mai bun marcator al Rapidului în campionat în două sezoane consecutive (2004/2005, 2005/2006).

În cariera sa a mai evoluat la echipele AJ Auxerre, AS Monaco, AS Nancy şi Kuban Krasnodar, Astra Giurgiu.

Daniel Niculae a devenit preşedinte-jucător la Rapid, în 2017, când echipa giuleşteană era în Liga 4, de unde a plecat un an mai târziu. A revenit apoi în liga secundă (2021), în postura de preşedinte, reuşind să ducă din nou Rapidul pe prima scenă a fotbalului românesc după 6 ani.

Acţionarul minoritar al clubului de fotbal FC Rapid, Victor Angelescu, a anunţat, la 21 mai că gruparea bucureşteană nu îi va prelungi contractul preşedintelui clubului, Daniel Niculae, scadent în această vară. Ulterior, FC Rapid a anunţat numirea lui Marian Mihail în funcţia de director executiv al clubului, după ce a condus până în prezent departamentul juridic al grupării giuleştene.

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la finalul lunii aprilie, fiind acuzat că l-a plătit şi a ajutat pe liderul galeriei Rapid, Liviu Ungurean, zis „Bocciu”, să achiziţioneze şi să introducă ilegal materiale pirotehnice pe stadioane în timpul desfăşurării meciurilor de fotbal.

Parchetul a anunţat că a extins acţiunea penală faţă de doi inculpaţi, respectiv Liviu Ungurean şi Daniel Niculae, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice şi complicitate la această infracţiune.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – Oţelul e o echipă agresivă, joacă de la egal la egal cu toate echipele

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat,vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din etapa a 12-a...

Şumudică (Rapid) – Nu mă interesează că jucăm cu ultima clasată, nu mai putem face paşi greşiţi

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Marius Şumudică, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu...

Tricou special pentru jucătorii lui Bayer Leverkusen, la 120 de ani de la înfiinţarea clubului

Jucătorii echipei Bayer Leverkusen, campioana en-titre a Germaniei, vor evolua în această sâmbătă, în etapa a şasea a...

Sabalenka, învinsă de Muchova în sferturi la Beijing (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul doi mondial, a fost învinsă de Karolina Muchova cu 7-6 (7/5),...