JO 2024: Alejandra Orozco şi Emiliano Hernandez, purtătorii de drapel ai Mexicului la Jocurile Olimpice de la Paris

Data:

Campionii panamericani Alejandra Orozco şi Emiliano Hernandez au fost desemnaţi, joi, drept purtători de drapel ai delegaţiei Mexicului la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor debuta luna viitoare, informează EFE.

Cu ocazia prezentării vestimentaţiei cu care va concura echipa, Comitetul Olimpic Mexican i-a confirmat drept purtători de drapel pe Orozco şi Hernandez pentru ceremonia de deschidere, programată pe 26 iulie.

Alejandra Orozco, în vârsta de 27 de ani, a a cucerit medalia olimpică de argint la JO de la Londra (2012) în proba de sărituri sincron de la platformă 10 m, precum şi o medalie de bronz la JO de la Tokyo, în 2021, iar acum se pregăteşte să urce din nou pe podiumul olimpic. Ea a cucerit de asemenea medalia de aur la ultima ediţie a Jocurilor Panamericane, alături de Gabriela Agundez.

Emiliano Hernandez (26 ani), vicecampion mondial la pentatlon modern în 2023, a câştigat la rândul său două medalii de aur la Jocurile Panamericane din Chile, la individual şi la ştafetă, fiind unul dintre sportivii mexicani cu cele mai bune rezultate în actualul ciclu olimpic.

Mexicul va concura la Paris cu aproape o sută de sportivi, care vor încerca să acceadă în finale şi să lupte pentru medalii la sărituri în apă, pentatlon modern, taekwondo, tirc cu arcul, tir sportiv, haltere, având însă oportunităţi de a ajunge pe podium şi la alte discipline.

În 2021 la Tokyo, mexicanii au cucerit patru medalii de bronz, prin Orozco şi Agundez la sărituri în apă, Alejandra Valencia şi Luis Alvarez, la tir cu arcul, Aremis Fuentes la haltere şi prin selecţionata masculină de fotbal.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – Oţelul e o echipă agresivă, joacă de la egal la egal cu toate echipele

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat,vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din etapa a 12-a...

Şumudică (Rapid) – Nu mă interesează că jucăm cu ultima clasată, nu mai putem face paşi greşiţi

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Marius Şumudică, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu...

Tricou special pentru jucătorii lui Bayer Leverkusen, la 120 de ani de la înfiinţarea clubului

Jucătorii echipei Bayer Leverkusen, campioana en-titre a Germaniei, vor evolua în această sâmbătă, în etapa a şasea a...

Sabalenka, învinsă de Muchova în sferturi la Beijing (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul doi mondial, a fost învinsă de Karolina Muchova cu 7-6 (7/5),...