Fotbal: FC Bruges nu schimbă antrenorul în sezonul viitor

Data:

FC Bruges va fi antrenată şi în sezonul viitor de Nicky Hayen, sub conducerea căruia echipa a câştigat în urmă cu ceva mai mult de o săptămână campionatul de fotbal al Belgiei, a anunţat luni clubul „Blauw en Zwart”, scrie site-ul radioteleviziunii RTBF, scrie Agerpres.

Nicky Hayen, un tehnician belgian în vârstă de 43 de ani, fusese numit pe 18 martie ca interimar după demiterea norvegianului Ronny Deila. În 14 meciuri, Hayen a reuşit să redreseze situaţia şi s-o ducă pe FC Bruges la câştigarea celui de-al 19-lea său titlu de campioană.

Titlul a fost un ”mic miracol”, comenta AFP, având în vedere că la finalul sezonului regulat FC Bruges avea 19 puncte mai puţin faţă de Union Saint-Gilloise (70 faţă de 51). Cum punctele s-au înjumătăţit la intrarea în play-off, iar Union a început această fază cu patru înfrângeri consecutive, FC Bruges a reuşit să se impună in extremis.

Ce este mai greu de-abia acum urmează pentru Nicky Hayen, care trebuie să confirme la un club ce are tendinţa supărătoare de a-şi „devora antrenorii în ultimele sezoane. De la plecarea lui Philippe Clement la Monaco în ianuarie 2022, Alfred Schreuder (21 meciuri), Carl Hoefkens (27 meciuri), Scott Parker (12 meciuri), Rik De Mil (12 meciuri) şi Ronny Deila (49 meciuri) nu au rezistat prea mult pe banca echipei flamande.

Pentru stagiunea viitoare, conducerea lui FC Bruges îşi propune câştigarea campionatului şi a Cupei Belgiei şi o campanie frumoasă în Liga Campionilor.

În această primăvară, FC Bruges a fost eliminată de Fiorentina în semifinalele Europa Conference League, după ce trecuse în sferturi de PAOK Salonic, formaţie pregătită de Răzvan Lucescu. AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...