Fotbal: „Există multă energie în cadrul grupului”, a spus Kevin De Bruyne, vedeta naţionalei Belgiei

Data:

La naţionala Belgiei „există multă energie în cadrul grupului”, a declarat fotbalistul Kevin De Bruyne, una din vedetele echipei care va fi printre adversarele României la EURO 2024, scrie ziarul La Derniere Heure.

Prezent la KDP Cup, competiţie pentru fotbalişti Under-15 organizată de el, mijlocaşul lui Manchester City s-a arătat foarte optimist pentru reprezentativa ţării sale înainte de turneul final care va avea loc în Germania între 14 iunie şi 14 iulie.

În urmă cu trei ani, De Bruyne a jucat accidentat la EURO 2020, unde Belgia s-a oprit în sferturi de finală. Tot din cauza accidentărilor, el nu a mai îmbrăcat de mai bine de un an tricoul naţionalei, pentru care are 99 de selecţii. Acum, el este cea mai bună formă, atât mental, cât şi fizic. „Abia aştept să încep un turneu cu noua echipă. Există multă energie în cadrul grupului. Sper să facem o treabă bună”, a afirmat fotbalistul.

„Nu ştiu dacă se va organiza ceva pentru meciul meu cu numărul 100 la naţională”, a spus De Bruyne râzând. „Oricum, familia mea şi copiii mei vor fi acolo. De fapt, această selecţie cu numărul 100 ar fi trebuit să se întâmple de mult. Dar nu am avut noroc. În orice caz, sunt mândru că am putut juca pentru ţara mea de atâtea ori”, a continuat mijlocaşul, care pe 28 iunie va împlini 33 de ani.

Prezent la KDB Cup pentru fiul său, fostul mare atacant englez Wayne Rooney a opinat că „Belgia este într-o fază de tranziţie”. El a adăugat că „unii jucători sunt deja puţin mai în vârstă, iar nişte tineri li se alătură”.

Potrivit lui, Belgia va avea totuşi o carte de jucat, dar mai degrabă în rolul de outsider. „Diavolii roşii vor avea în orice caz o şansă, pentru că de-a lungul anilor am văzut deja cât de puternici sunt la turnee. Dar pentru mine, cele mai puternice ţări sunt Anglia, Franţa şi Portugalia. Germania va fi şi ea periculoasă pe teren propriu”, a spus Rooney.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...