Fotbal: Samuel Eto’o şi-a cerut ‘scuze’ şi l-a menţinut pe selecţionerul belgian Marc Brys

Data:

Fostul atacant Samuel Eto’o, preşedintele Federaţiei cameruneze de fotbal (FECAFOOT), a făcut un gest neaşteptat joi, după invectivele aduse selecţionerului belgian Marc Brys, punând capăt acestui conflict care a ajuns până la cel mai înalt nivel din stat, informează AFP.

Fosta glorie a echipelor FC Barcelona, Inter Milano şi Chelsea şi-a cerut scuze pentru comportamentul său jignitor la adresa antrenorului echipei naţionale, Marc Brys, în urmă cu două zile, confirmându-l în final în funcţie după ce desemnase un antrenor interimar, pe Martin Ndtoungou, pentru meciurile prevăzute luna viitoare în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

„Vă prezint scuzele mele, pentru că la nefericita noastră primă întâlnire a fost foarte multă emoţie. Dar poporul camerunez este cel mai important pentru noi”, a declarat, joi, Eto’o, cu capul plecat, la o conferinţă de presă comună.

„Misiunea dumneavoastră nu este uşoară, în ciuda experienţei şi a calităţilor pe care le aveţi. Dar să ştiţi că veţi avea susţinerea noastră pentru următoarele două meciuri cruciale din preliminariile Cupei Mondiale 2026”, a mai spus Eto’o.

Samuel Eto’o s-a certat, marţi, în termeni duri cu Marc Brys, numit în funcţia de antrenor al echipei naţionale la decizia şefului statului, fără consultarea sa, într-o înregistrare video devenită virală pe reţelele de socializare.

Antrenorul belgian a fost numit pe 2 aprilie de ministrul Sporturilor „ca urmare a directivelor înalte de la preşedintele Republicii”, Paul Biya. Numirea sa a fost denunţată şi considerată drept „ilegală” de către FECAFOOT, singura abilitată, conform acesteia, să desemneze selecţionerul.

Deşi conflictul părea aplanat iniţial, o înregistrare video filmată marţi şi autentificată de un responsabil al FECAFOOT, înaintea unei reuniuni, l-a prezentat pe Eto’o criticându-l dur pe Marc Brys.

Într-un comunicat, FECAFOOT afirmă că Brys, „înainte de a părăsi sala, a adresat insulte şi invective la adresa lui Eto’o”, dar acestea nu apar în înregistrare.

Camerunul se pregăteşte pentru două noi meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2026, urmând să joace cu selecţionata Insulelor Capului Verde (8 iunie) şi cu Angola (11 iunie).

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în sferturi la Anvers

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas, al doilea favorit, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului ATP 250...

Wawrinka îşi continuă aventura la Stockholm (ATP)

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, la 39 de ani, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP 250...

Ana Bogdan s-a oprit în sferturi la Osaka (WTA); Monica Niculescu va juca finala de dublu

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de olandeza Suzan Lamens cu 4-6, 6-3, 6-3, vineri,...

Handbal masculin: CS Dinamo Bucureşti, învinsă de PSG, în Liga Campionilor

CS Dinamo Bucureşti a fost învinsă de echipa Paris Saint-Germain Handball, cu scorul de 35-32 (16-19), joi seara,...