Fotbal: Ajax a ajuns la un acord cu Nice pentru antrenorul Francesco Farioli

Data:

Clubul olandez de fotbal Ajax Amsterdam a ajuns la un acord cu gruparea franceză OGC Nice pentru eliberarea antrenorului echipei de pe Coasta de Azur, Francesco Farioli (35 ani), care ar urma să semneze un contract pe trei ani în zilele următoare cu ”lăncierii”, relatează presa din Olanda şi Franţa, citată de Reuters.

Italianul Farioli îl va înlocui la Ajax pe fostul internaţional olandez John van’t Schip, după un sezon slab în Eredivisie, pe care Ajax l-a încheiat pe locul al cincilea, cea mai slabă clasare de după stagiunea 1999-2000.

Ajax va plăti clubului din Nisa suma de 1,25 milioane de euro, drept compensaţie, potrivit NOS.nl, Farioli devenind primul antrenor străin al echipei olandeze de la danezul Morten Olsen, în 1997.

Farioli, la al treilea său sezon complet ca antrenor, a dus-o pe Nice pe locul al cincilea în Ligue 1 în acest sezon. Anterior el a pregătit echipele Fatih Karagumruk şi Alanyaspor, din Turcia, preluând-o pe Nice în vara trecută.

Farioli a fost antrenorul cu portarii al conaţionalului Roberto De Zerbi la Benevento şi Sassuolo, dar nu a jucat fotbal profesionist.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal – EURO 2024: Edi Iordănescu – Suntem în faţa celui mai frumos moment al carierelor noastre de până acum

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că "tricolorii"...

Fotbal – EURO 2024: „Nimeni nu face speculaţii despre un egal” în meciul cu România, a spus slovacul Kucka

"Nimeni nu face speculaţii despre un egal" în meciul cu România, a declarat marţi Juraj Kucka, fotbalist al...

Tenis: Emma Răducanu, în optimi la Eastbourne

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, locul 168 mondial, s-a calificat marţi în optimile de finală ale turneului...

Fotbal – EURO 2024: Franţa – Polonia 1-1

Selecţionatele Franţei şi Poloniei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), marţi seara, pe BVB Stadion din Dortmund, astfel...