Alpinism: Nepalezul Kami Rita Sherpa a urcat pe Everest pentru a 30-a oară, un nou record mondial

Data:

Alpinistul nepalez Kami Rita Sherpa a atins vârful Everest (8.849 metri) pentru a 30-a oară, miercuri, doborând propriul record de ascensiune al celui mai înalt munte din lume, a anunţat organizatorul expediţiei, citat de AFP.

„Kami Rita a atins vârful în această dimineaţă (miercuri). El a stabilit un nou record de 30 de ascensiuni ale Everestului”, a declarat Mingma Sherpa, de la Seven Summit Treks.

Ghid de alpinism de peste 20 de ani, Kami Rita Sherpa a urcat pe Everest pentru prima oară în 1994, în cadrul unei expediţii comerciale. De atunci, el a urcat cel mai înalt munte al lumii aproape în fiecare an, conducând clienţi.

„Sunt fericit pentru acest record, dar recordurile sfârşesc prin a fi doborâte”, a declarat Kami Rita Sherpa pe 12 mai, după ce urcase Everestul pentru a 29-a oară.

În 2023, el a atins vârful Everest de două ori, obţinând de fiecare un nou record, fiind însoţit de un alt ghid, Pasang Dawa Sherpa.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu – Ne-am bucurat o seară, ne întoarcem smeriţi la muncă

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a afirmat, într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al...

Tenis: Andy Murray, operat recent la spate, încă mai speră că va juca la Wimbledon

Tenismanul britanic Andy Murray continuă să spere că va participa pentru ultima dată la Wimbledon săptămâna viitoare, dar...

Tenis: Stan Wawrinka a primit o invitaţie pentru JO 2024

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, în vârstă de 39 de ani, a primit o invitaţie pentru Jocurile Olimpice de...

Tenis: Gabriela Ruse şi Anca Todoni, calificate pe tabloul principal de simplu la Wimbledon

Jucătoarele române de tenis Gabriela Ruse şi Anca Todoni au reuşit să acceadă, joi, pe tabloul principal de...