Fundaşul Evan Ndicka (AS Roma) a primit acordul medicilor pentru reluarea antrenamentelor

Data:

Fundaşul franco-ivorian Evan Ndicka, victima unei stări de rău în plin meci, în etapa a 32-a din prima ligă italiană de fotbal, a primit acordul medical pentru a relua o activitate fizică, a anunţat, marţi, clubul AS Roma, citat de AFP.

„Evan Ndicka a fost supus unei serii de teste cardiologice şi pulmonare care nu au relevat nicio patologie cardiacă şi au confirmat vindecarea pneumotoraxului minim constatat după meci”, a explicat clubul roman.

„În consecinţă, jucătorul poate relua activitatea fizică care va rămâne sub supraveghere”, a mai transmis AS Roma, ocupanta locului 5 în Serie A, care nu a oferit informaţii privind data revenirii jucătorului în competiţie.

Ndicka (24 ani) s-a prăbuşit pe teren în min. 70 al meciului dintre Udinese şi AS Roma, în data de 14 aprilie, la scorul de 1-1, în etapa a 32-a din Serie A.

În timp ce acuza o puternică durere la nivelul inimii, coechipierii şi stafful medical au venit în jurul lui, urmaţi de serviciile de prim ajutor dotate cu defibrilator. Jucătorul a rămas însă conştient şi a fost transportat la spital.

În consecinţă, meciul a fost întrerupt la scorul de 1-1, decizie salutată în aplauzele spectatorilor de pe Bluenergy Stadium.

Format la Auxerre în Franţa, Ndicka a venit la Roma vara trecută după cinci sezoane petrecute în Germania, la Eintracht Frankfurt.

El este component al naţionalei Cote d’Ivoire, câştigătoare a Cupei Africii pe Naţiuni în ianuarie.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Antrenorul Thiago Motta neagă că ar fi ajuns la un acord cu Juventus

Thiago Motta, antrenorul echipei italiene de fotbal Bologna, prezentat de mass-media italiană drept succesorul lui Massimiliano Allegri la...

Tenis: Gabriela Ruse a pierdut în semifinale la Trophee Clarins

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a ratat calificarea în finala turneului Trophee Clarins (WTA 125), de la...

Ciclism: Filippo Ganna, învingător în etapa a 14-a a Turului Italiei

Ciclistul italian Filippo Ganna (Ineos) a câştigat etapa a 14-a a Turului Italiei, un contratimp individual de 31,2...

Fotbal: Bayer Leverkusen a încheiat fără înfrângere sezonul

Bayer Leverkusen, antrenată de spaniolul Xabi Alonso, a învins pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia FC...