Tenis: Ons Jabeur va fi ambasadoare a Programului Alimentar Mondial al ONU

Data:

Jucătoarea tunisiană Ons Jabeur, fostă numărul doi mondial şi una dintre cele mai mediatizate campioane din tenisul actual, a acceptat să devină Ambasadoare Globală a Bunăvoinţei pentru Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU, informează EFE, scrie Agerpres.

„Recunoscută pentru talentul ei sportiv şi angajamentul faţă de cauze sociale, Jabeur îşi va folosi vocea influentă pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la insecuritatea alimentară globală şi pentru a ne sprijini misiunea de a pune capăt foametei”, se precizează într-un comunicat al organizaţiei.

„Ons întruchipează un spirit de rezistenţă şi determinare, care se potriveşte perfect cu misiunea şi valorile PAM”, a subliniat directoarea executivă a programului, Cindy McCain.

PAM este cel mai mare braţ logistic şi umanitar al sistemului Naţiunilor Unite şi deserveşte cele mai vulnerabile populaţii, afectate sau ameninţate de foamete în situaţii de criză, conflict sau dezastru.

Ons Jabeur a fost prima jucătoare arabă care a disputat trei finale de Mare Şlem şi a ajuns atât de sus în clasamentul mondial.

Ea a precizat, în acelaşi comunicat de presă că este o onoare să se poată alătura activităţii PAM şi a menţionat că, în calitate de sportivă, înţelege importanţa alimentaţiei, în special pentru copii, şi că speră să poată contribui eficient la misiunea sa.

Jabeur va participa la mai multe iniţiative, inclusiv una axată pe situaţia de urgenţă din Gaza şi la o campanie de strângere de fonduri în timpul lunii Ramadanului.

Această numire vine într-un moment în care Programul Alimentar Mondial se confruntă cu un context global dificil, cu niveluri foarte ridicate de foamete acută şi finanţare internaţională care nu corespunde nevoilor în creştere.
AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...