Fotbal: Mourinho, concediat de AS Roma; Daniele De Rossi, noul antrenor

Data:

Fostul internaţional italian Daniele De Rossi a fost numit în funcţia de antrenor al echipei de fotbal AS Roma până la finalul sezonului în curs, în locul portughezului Jose Mourinho, concediat în cursul dimineţii de marţi, a anunţat clubul din Serie A la televiziunea italiană, citată de AFP.

„Daniele de Rossi a fost numit antrenor al primei echipe până la data de 30 iunie 2024”, a transmis clubul pe contul său de X (fost Twitter).

De Rossi, în vârstă de 40 de ani, a purtat timp de 18 sezoane tricoul echipei romane, între 2001 şi 2019, încheindu-şi cariera în 2020 după doar câteva luni în Argentina unde a evoluat sub culorile clubului Boca Juniors.

Campion mondial cu echipa Italiei în 2006 (117 selecţii, 21 goluri), fostul mijlocaş are un palmares relativ modest cu AS Roma: două Cupe ale Italiei (2007, 2008) şi Supercupa Italiei în 2007.

Cariera sa de antrenor este, de asemenea, una modestă. El a făcut parte din stafful echipei Italiei timp de câteva luni (2021-2022), iar apoi a pregătit-o între octombrie 2022 şi februarie 2023 pe SPAL Ferrara, care evolua în divizia secundă şi care a retrogradat în Serie C la finalul sezonului.

Sub conducerea sa, echipa din Emilia Romagna a disputat 17 meciuri şi a câştigat doar trei.

Antrenorul portughez Jose Mourinho a fost demis marţi din postul de antrenor al echipei italiene de fotbal AS Roma, a anunţat marţi clubul din Serie A.

Mourinho, a devenit al 60-lea antrenor din istoria clubului AS Roma în mai 2021. El a condus echipa italiană la câştigarea competiţiei Europa Conference League, în finala disputată pe 25 mai 2022 la Tirana.

În sezonul trecut, AS Roma a ajuns până în finala Europa League sub comanda tehnicianului lusitan.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...