Politicienii din Germania cer expulzarea din țară a fundașului Noussair Mazraoui de la Bayern München, după ce acesta a distribuit mai multe link-uri anti-Israel

Data:

Un fotbalist profesionist care evoluează pentru Bayern Munchen s-a confruntat cu apeluri de a fi expulzat din țară după ce a promovat conținut pe rețelele de socializare care cere anihilarea Israelului, conform Remix News, scrie r3media.ro.

Noussair Mazraoui, un naționalist olandez-marocan în vârstă de 25 de ani, care evoluează însă pentru echipa națională a Marocului, a stârnit indignare cu o postare pro-palestiniană pe Instagram.

Într-un videoclip distribuit de Mazraoui, se aude o voce: „Doamne, ajută-i pe frații noștri asupriți din Palestina să obțină victoria. Dumnezeu să dea har morților, Dumnezeu să le vindece răniții.”

În plus, fotbalistul marocan a împărtășit un link către un site care pledează pentru distrugerea statului Israel și a postat următorul verset din Coran: „Și să nu credeți că Allah este neglijent de ceea ce fac cei care comit nedreptate. Îi ține înapoi doar până în ziua în care ochii lor vor fi înghețați de groază.”

Este posibil ca remarcile să provoace fricțiuni cu David Peretz, portarul israelian în vârstă de 23 de ani, care s-a alăturat campionilor germani în vara de la Maccabi Tel Aviv și a publicat el însuși conținut pe rețelele de socializare în care își exprimă simpatia pentru civilii israelieni uciși de teroriștii Hamas pe 7 octombrie, momentul care a declanșat declanșat cea mai recentă izbucnire a conflictului de lungă durată dintre Israel și Palestina.

Ca răspuns la comentarii, mai mulți parlamentari ai partidului de opoziție de centru-dreapta Uniunea Creștin Democrată (CDU) au cerut echipei să-l dea afară pe Mazraoui și autorităților să-l expulzeze din Germania.

„Dragă FC Bayern, vă rog să-l dați afară imediat. În plus, toate legile ar trebui folosite pentru a-l expulza din Germania”, a scris deputatul CDU Johannes Steiniger pe X, fost Twitter.

„Sper că FC Bayern va trage niște concluzii! Oricine simpatizează cu atacurile teroriste teribile ale Hamas asupra Israelului nu are loc în Germania”, a adăugat Christoph Ploß, coleg de partid și membru al Bundestagului.

Mazraoui a venit cu explicații în urma criticilor pe scară largă la adresa comportamentului său, susținând că nu a avut intenția să jignească pe cineva.

„În primul rând, aș dori să spun că este cu adevărat dezamăgitor că trebuie să explic. Există o situație acolo în care mii de oameni nevinovați sunt uciși. Poziția mea este că voi lucra pentru pace și dreptate în această lume. Asta înseamnă că voi fi întotdeauna împotriva oricărui fel de terorism, ură și violență. Și asta este un lucru pe care îl voi sprijini mereu”, a scris fotbalistul marocan.

„De aceea nu înțeleg de ce oamenii gândesc contrariul despre mine și de ce sunt asociat cu grupuri pline de ură. Astăzi nu este vorba despre ceea ce gândesc eu sau ce crezi tu, oameni nevinovați sunt uciși în fiecare zi de acest conflict teribil care a scăpat de sub control. Cu toții trebuie să fim împotriva ei și să vorbim împotriva ei. Acest lucru este pur și simplu inuman”, a adăugat el.

„Aș dori să precizez că nu a fost niciodată intenția mea să jignesc sau să rănesc pe cineva, conștient sau inconștient”, a conchis Mazraoui.

Bayern Munchen a refuzat să comenteze această problemă.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Am încredere în jucătorii mei, spune antrenorul lui PSG, Luis Enrique, înaintea meciului cu Eindhoven

"Sunt multe lucruri de îmbunătăţit, dar sunt foarte optimist" în privinţa PSG, a declarat luni antrenorul parizienilor Luis...

Căpitanul lui Liverpool, Virgil van Dijk, a anunţat începerea negocierilor pentru prelungirea contractului

Căpitanul echipei engleze de fotbal Liverpool, Virgil van Dijk, a declarat că discuţiile formale privind prelungirea contractului cu...

Roger Federer a fost cel mai mare rival al meu, declară Rafael Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a decis să se retragă din circuitul profesionist la finalul ediţiei din acest...

Jaqueline Cristian s-a calificat în optimi la Guangzhou

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la...