Fotbal: Atacantul Valentin Costache şi-a reziliat contractul cu Rapid şi a semnat pentru Apollon Limassol

Data:

Atacantul Valentin Costache şi-a reziliat, marţi, contractul cu FC Rapid Bucureşti şi apoi a semnat pentru echipa cipriotă de fotbal Apollon Limassol, au anunţat cele două cluburi succesiv, scrie Agerpres.

”Clubul nostru şi Valentin Costache au ajuns la o înţelegere privind rezilierea contractului”, a precizat FC Rapid pe pagina sa de Facebook.

Costache, venit anul trecut de la CFR Cluj, a jucat 28 de meciuri pentru Rapid, fără a marca vreun gol, dar a dat cinci pase decisive.

Valentin Costache a semnat cu Apollon un contract până în mai 2025, cu opţiune pentru încă un sezon, a anunţat gruparea din Insula Afroditei, clasată pe 5 în sezonul trecut.

Costache, născut în 1998, la Videle, este un atacant care poate juca pe ambele laturi ale terenului, dar a evoluat şi ca vârf. El şi-a început cariera la Dinamo Bucureşti, pentru care a debuta în sezonul 2015-2016, la vârsta de 17 ani. A fost împrumutat în stagiunea 2016-2017 la CS Afumaţi, pentru care a marcat 6 goluri în 23 de partide. A revenit la Dinamo, jucând pentru echipa din Ştefan cel Mare în 14 partide, în care a marcat 3 goluri.

În ianuarie 2018, Costache s-a transferat la CFR Cluj, formaţie la care a câştigat şapte trofee în cinci ani, patru titluri de campion, două Supercupe şi o Cupă a României. A marcat 15 goluri în 145 de meciuri.

Costache va evolua cu numărul 29 la Apollon, echipă antrenată românul Bogdan Andone.

Costache este ultimul dintr-un lung şir de jucători români care au trecut pe la Apollon, printre care se numără Bogdan Andone, Florin Cârstea, Valentin Cojocaru, Ovidiu Dănănae, Nicolae Grigore, Ştefan Grigorie, Adrian Iencsi, Florentin Matei, Cristian Manea, Ionuţ Luţu, Cătălin Liţă, Andrei Piţian, Ion Sburlea, Romeo Surdu.
AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

  1. Felicitari lui Valentin Costache pentru semnarea acestui contract cu Apollon Limassol! Chiar daca a plecat de la FC Rapid Bucuresti, este un pas mare in cariera lui de jucator de fotbal. Acest club ofera toate bazele pentru un jucator de talent sa se dezvolte. Personal, sunt curios cum se va descurca Valentin in Cipru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...