Fotbal: Thierry Henry, numit selecţioner al echipelor de tineret şi olimpice ale Franţei

Data:

Fostul mare fotbalist francez Thierry Henry a fost numit, luni, în funcţia de selecţioner al echipelor de tineret Under-21 şi olimpice ale Franţei, au anunţat surse apropiate negocierilor, citate de AFP, scrie Agerpres.

Principalul obiectiv al legendei clubului Arsenal Londra (46 ani), care îl va înlocui pe Sylvain Ripoll şi a cărui alegere a fost validată în unanimitate de Comitetul Executiv al Federaţiei Franceze de Fotbal, conform aceloraşi surse, va fi o medalie de aur la JO din 2024 de la Paris.

El l-ar putea antrena pe Kylian Mbappe, pentru că starul francez, campion mondial în 2018, a afirmat că-şi doreşte să dispute Jocurile Olimpice.

Turneul olimpic masculin de fotbal este rezervat jucătorilor de 23 de ani sau mai puţin, dar fiecare echipă poate include în lotul său şi trei jucători mai vârstnici.

Henry, campion mondial (1998) şi campion european (2000) cu echipa Franţei, făcea parte dintr-o listă de candidaţi, alături de Jocelyn Gourvennec, Julien Stephan şi Sabri Lamouchi, pentru înlocuirea lui Sylvain Ripoll, concediat după eliminarea „Les Bleuets” în sferturile de finală ale Campionatului European de tineret din acest an din România şi Georgia, de către Ucraina (1-3).

Fostul atacant al echipei Franţei (51 goluri în 123 selecţii) a devenit antrenor după încheierea carierei, dar cu rezultate mai puţin favorabile. El a trecut pe la AS Monaco doar trei luni şi jumătate (2018), iar apoi la Montreal Impact în MLS în 2019, demisionând în 2021.

El a mai fost antrenor secund al echipei Belgiei (2016-2018, 2021-2022) cu care a ajuns în semifinale la Cupa Mondială 2018 în mandatul lui Roberto Martinez.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atletism: Campioana olimpică Gabby Thomas, învinsă la reuniunea 100% feminină de la New York

Gabby Thomas, campioana olimpică americană la 200 m, a fost învinsă de compatrioata sa Brittany Brown, medaliată cu...

SSC Napoli s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Italiei

Echipa SSC Napoli a obţinut ultimul bilet pentru optimile de finală ale Cupei Italiei la fotbal, după o...

Jannik Sinner a debutat cu dreptul la turneul ATP de la Beijing

Tenismanul italian Jannik Sinner, numărul unu mondial, a debutat cu dreptul la turneul ATP 500 de la Beijing,...

Elias Charalambous (FCSB) – Cred că este cel mai bun mod de a începe o competiţie

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Elias Charalambous, a declarat, după partida câştigată cu RFS, scor 4-1, în Europa...