Fotbal american: Preşedintele Joe Biden i-a primit la Casa Albă pe câştigătorii Super Bowl-ului

Data:

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, i-a primit luni la Casa Albă pe componenţii echipei Kansas City Chiefs, pentru a sărbători victoria acesteia în Super Bowl, marea finală Ligii profesioniste de fotbal (NLF), disputată în luna februarie, informează EFE, scrie Agerpres.

„Chiefs nu a reuşit doar să recucerească titlul, dar construieşte şi o dinastie. Ei îşi păstrează credinţa şi îşi înving rănile”, a spus Biden în timpul evenimentului desfăşurat în grădina de sud a Casei Albe, referindu-se la cele două titluri cucerite de gruparea din Kansas City în ultimii patru ani.

Kansas City Chiefs a câştigat în total trei Super Bowl-uri, primul dintre ele în 1970, iar pe cel de-al doilea o jumătate de secol mai târziu, în 2020, înainte de a reedita succesul în acest an.

Glumind, preşedintele SUA a dat asigurări că prima doamnă, Jill Biden, o fană „înrăită” a formaţiei Philadelphia Eagles, nu a reuşit încă să treacă peste înfrângerea echipei sale în finala cu Chiefs. „Trebuie să fiu atent la cea ce spun astăzi”, adăugat Biden râzând.

Evenimentul, la care au participat zeci de persoane, inclusiv politicieni din Missouri, statul echipei Kansas City Chiefs, a avut un aer festiv, cu publicul îmbrăcat în jachete, rochii şi şepci roşii, culoarea echipamentului lui Chiefs.

Patrick Mahomes, starul lui Chiefs, şi un alt jucător al campioanei, Travis Kelce, i-au făcut lui Joe Biden un cadou cu totul special: un tricou roşu al echipei, cu numărul 46, făcând aluzie la numărul pe care îl ocupă în succesiunea preşedinţilor Statelor Unite de-a lungul istoriei.

În ciuda atmosferei relaxate, a existat în timpul ceremoniei şi un moment mai sobru, în memoria Normei Hunt – văduva fondatorului echipei Kansas City Chiefs, Lamar Hunt, şi mama actualului preşedinte al echipei, Clark Hunt -, care a murit în weekend, la vârsta de 85 de ani.

Joe Biden şi-a amintit cum Norma Hunt a făcut istorie participând la cele 57 de Super Bowl-uri jucate până acum şi a cerut să se păstreze câteva secunde de tăcere în onoarea acesteia.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Xabi Alonso spune că ”jucătorii trebuie ascultaţi” în privinţa calendarului supraaglomerat

Antrenorul echipei germane de fotbal Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, a spus că înţelege criticile formulate de jucători la...

Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj) – Nu avem voie să ne mulţumim cu puţin

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea...

Haţegan, delegat ca arbitru asistent video la meciul Al-Ain – Auckland City, din Cupa Intercontinentală

Arbitrul român Ovidiu Haţegan va îndeplini rolul de arbitru asistent video la partida dintre Al-Ain şi Auckland City,...

Dan Petrescu (CFR Cluj), despre FC Hermannstadt – Merită să fie sus în clasament

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din...