Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Data:

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă lungă și cruntă cu o boală autoimună necruțătoare, informează Bihon.ro, scrie activenews.ro.

„A fost un tânăr de succes, un model demn de urmat pentru copii și tineri. A studiat la Liceul Ady Endre, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Medicină a Universității din Oradea, fiind student în anul II.

Abia aștepta să practice viitoarea sa meserie pentru care se pregătea, petrecându-și o mare parte din timpul liber ca voluntar la UPU a Spitalului Clinic Județean Bihor. Aceeași UPU în care și-a petrecut ultimele trei luni ale scurtei sale vieți, perioadă în care s-a luptat cu boala incurabilă de care suferea.

A fost o luptă inegală, cu totul diferită față de bătălia cu ștacheta, de pe terenurile de atletism, unde cu greu era învins. Pentru că Bálint a fost și un sportiv de valoare, având o carieră remarcabilă ca atlet de performanță. A practicat săritura în înălțime la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, sub îndrumarea antrenorului prof. Benyi László.

A fost multiplu medaliat și campion național la copii și juniori, medaliat la Campionatul Balcanic de juniori. A fost iubit de toți cunoscuții și apropiații săi, dar și de cei care nu îl cunoșteau, dar care au auzit de cumplita încercare prin care trecea.

Bihorenii s-a mobilizat și au donat sânge pentru el, iar personalul medical de la UPU a încercat din răsputeri să-i salveze viața.

Din păcate, nu a fost posibil, iar Király Bálint a plecat într-o lume mai bună”, scrie Bihon.ro.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

F1: Ayrton Senna va fi omagiat de Sebastian Vettel cu ocazia MP al regiunii Emilia Romagna

Fostul pilot de Formula 1 Sebastian Vettel a organizat mai multe activităţi pentru a-i aduce un omagiu regretatului...

Manchester City pierde un jucător important pentru ultimele două meciuri ale sezonului

Brazilianul Ederson, portarul lui Manchester City, va rata meciul final din Premier League, în care City poate fi...

Sevilla FC rămâne fără capitan la finalul sezonului

Internaţionalul spaniol Jesus Navas, căpitanul echipei Sevilla FC, se va despărţi de clubul andaluz la finalul acestui sezon,...

Bruno Fernandes și-ar dori să rămână la Manchester United

Căpitanul echipei de fotbal Manchester United, Bruno Fernandes, a afirmat că vrea să rămână la gruparea de pe...