Macron evacuează imigranții din Paris înaintea Cupei Mondiale de Rugby și a Jocurilor Olimpice

Data:

Guvernul francez dorește să mute imigranții care trăiesc pe străzile Parisului într-un adăpost temporar la țară, pentru a salva imaginea capitalei cu ocazia celor două mari evenimente sportive, scrie activenews.ro.

Potrivit unei circulare guvernamentale, văzute de reporterii de la Le Monde, imigranții vor fi încurajați să se îndrepte spre zonele rurale, unde urmează să li se asigure cazarea și ajutoare sociale mai mari.

Inclusiv celor fără documente.

Ministerul de Interne intenționează ca primele 500 de locuri organizate în zece regiuni rurale să fie gata încă din luna aprilie.

Municipalitatea Parisului este neputincioasă în fața valului de imigranți care nu se mai oprește. Este drept, nici autoritățile franceze nu fac nimic pentru a stăvili acest val. Nu le lasă Corectitudinea Politică.

Ca urmare, străzile capitalei sunt pline de corturi, cutii de carton și alte adăposturi improvizate, unde imigranții trăiesc în condiții greu de descris.

Mai mult, cartierele odată pitorești ale Parisului au devenit zone de mare risc, iar criminalitatea a crescut exponențial.

Acolo, forțele de ordine, atât de pricepute să dea în cap protestatarilor, nu îndrăznesc să intre, lăsând bandele să își facă propria lege. 

Conștient că imaginea și autoritatea i-au fost suficient de mototolite ca urmare a luptelor violente de stradă din ultimele săptămâni, regimul Macron încearcă să le dreagă folosindu-se de cele două mari evenimente sportive pe care le va găzdui Parisul: Cupa Mondială la Rugby, în septembrie 2023, și Jocurile Olimpice de Vară, în iulie-august 2024.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Thibaut Courtois, în lotul lui Real Madrid pentru meciul cu Bayern Munchen din UCL

Portarul belgian Thibaut Courtois, revenit după o gravă accidentare la genunchi suferită în vara trecută, a fost inclus...

Elisabeta Lipă – Sunt mândră de rezultatele de la Europene, dar valoarea actuală a sportivilor nu e cea adevărată

Preşedinta Agenţiei Naţionale de Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la Salonul Oficial al Aeroportului ''Henri Coandă'',...

Ciclism feminin: Lidl Trek castigatoare in prima etapă a Turului Spaniei, un contratimp pe echipe

Lidl-Trek a câştigat prima etapă a ediţiei a 10-a a Turului ciclist feminin al Spaniei, un contratimp pe...

NBA: Minnesota Timberwolves, prima echipă calificată în turul 2 al play-off-ului

Minnesota Timberwolves este prima echipă calificată în semifinalele conferinţelor ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după ce a...