Suspectul principal în moartea lui Federico Martin Aramburu, arestat în Ungaria

Data:

Suspectul principal în uciderea fostului jucător argentinian de rugby Federico Martin Aramburu a fost arestat în Ungaria, în cursul nopţii trecute, a anunţat miercuri Parchetul din Paris, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Este vorba de Loik Le Priol, în vârstă de 27 ani, un militant de extremă dreapta, cu care Aramburu a avut o dispută într-un bar din capitala Franţei.

Un alt bărbat, activ de asemenea în extrema dreaptă, care a tras la rândul său asupra fostului rugbyst, este căutat în continuare.

Arestarea lui Loik Le Priol s-a produs la două zile după ce poliţia franceză a reţinut-o, la Paris, pe partenera acestuia, care a condus maşina cu care cei doi suspecţi au fugit de la faţa locului.

Incidentul s-a petrecut pe un bulevard din arondismentul VI al capitalei Franţei, sâmbăta trecută, în jurul orei 6:00 dimineaţa. După un „diferend” între două grupuri de persoane la barul Le Mabillon, grupurile s-au separat, conform poliţiei, însă presupuşii autori ai crimei „au revenit ulterior cu un vehicul şi au tras focuri de armă”, iar apoi au fugit. Aramburu (42 ani) a decedat la faţa locului, în urma rănilor suferite.

Federico Martin Aramburu a evoluat în cursul carierei sale la echipele franceze Biarritz (2004-2006), Perpignan (2006-2008) şi Dax (2008-2010), fiind selecţionat de 22 de ori în naţionala ţării sale, cu care a participat la Cupa Mondială 2007, unde Argentina s-a clasat pe locul al treilea, după ce a învins Franţa în finala mică.

După retragerea sportivă, a rămas în oraşul Biarritz, unde a lucrat pentru o societate de turism.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, favorită la cucerirea titlului

CSA Steaua Bucureşti se află la un singur succes de câştigarea celui de-al 20-lea său titlu naţional, după...

Fotbal: Farul Constanţa – Sepsi OSK 1-4, în play-off-ul Superligii

Farul Constanţa a fost învinsă fără drept de apel de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 4-1...

Tenis: Swiatek şi Sabalenka, în finala de la Madrid

Poloneza Iga Swiatek şi belarusa Arina Sabalenka, primele două jucătoare ale lumii, ca şi în 2023, se vor...

Mijlocaşul Phil Foden (Manchester City), cel mai bun jucător al anului în opinia Asociaţiei Jurnaliştilor de Fotbal

Mijlocaşul ofensiv Phil Foden, la masculin, şi atacantul Khadija 'Bunny' Shaw, la feminin, ambii de la Manchester City,...