Lionel Scaloni: Între Maradona şi Messi l-aş prefera pe Messi, cel mai bun din istorie

Data:

Lionel Scaloni, selecţionerul echipei de fotbal a Argentinei, proaspăt campioană mondială în Qatar, a declarat că dacă ar fi să aleagă între Diego Armando Maradona şi Leo Messi, l-ar alege pe Messi, „cel mai bun din istorie”, afirmând în acelaşi timp că are o legătură „specială” cu acesta, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Antrenorul argentinian este marele artizan al succeselor echipei „Albiceleste” de când a preluat comanda în 2018, iar palmaresul său include o Cupă Mondială (2022), o Copa America (2021) şi Cupa Campionilor CONMEBOL-UEFA (2022), cunoscută drept Finalissima.

„Cupa Mondială a fost un film şi o călătorie incredibilă. Cheia întregului turneu a fost să te bucuri ştiind cât de greu a fost şi că oricine ar fi putut câştiga trofeul”, a precizat Scaloni, adăugând că nu a mai revăzut finala de când s-a întors din Qatar.

„Până în minutul 80, am ştiut că este un meci spectaculos, dar de atunci a devenit diferit. Am imaginile în cap şi acum. Dar victoria Argentinei a venit din comuniunea care s-a creat în jurul acestei echipe”, a mai spus Scaloni.

Selecţionerul argentinian şi-a exprimat şi opinia sa privind preferinţele sale ca fotbalist între Diego Armando Maradona şi Leo Messi, cei mai importanţi doi jucători din istoria Argentinei.

„Dacă ar fi să-l aleg pe unul dintre ei, l-aş alege pe Leo, cu care am o relaţie specială. Este cel mai bun jucător din istorie, dar Maradona a fost genial”, a conchis Scaloni.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz speră în continuare să facă pereche la dublu cu Nadal, la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a declarat, după calificarea sa în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...

Fotbal: Nike şi-a prelungit parteneriatul cu nationala Franţei până în 2034

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi Nike au anunţat marţi reînnoirea parteneriatului lor, început în 2011, acesta fiind...

F1: Inginerul britanic Adrian Newey pleacă de la Red Bull, a anunţat echipa austriacă

Inginerul britanic Adrian Newey, considerat un adevărat "guru al aerodinamicii", va părăsit la începutul anului 2025 echipa de...

Fotbal: Harry Kane l-a egalat pe Mbappe în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor

Internaţionalul englez Harry Kane, atacantul echipei Bayern Munchen, a marcat al optulea său gol în actuala ediţie a...