Comitetul Internaţional Olimpic a suspendat Comitetul Olimpic din Guatemala

Data:

Comitetul Internaţional Olimpic a suspendat duminică Comitetul Olimpic din Guatemala, în urma eşecului acestei ţări de a rezolva o dispută legală internă, transmite Reuters, citată de Agerpres.

CIO a avertizat luna trecută că termenul de rezolvare al problemei este de 15 octombrie, iar în caz contrar forul naţional olimpic riscă o sancţiune.

”Nu s-a putut ajunge la nicio soluţie între Comitetul olimpic naţional (NOC) din Guatemala şi autorităţile relevante din Guatemala în termenele prescrise”, a spus CIO într-un comunicat.

NOC a intrat în contradicţie cu Curtea Constituţională a ţării, asupra unor prevederi din regulamentul organismului olimpic.

Suspendarea CIO înseamnă că sportivii din Guatemala nu îşi pot reprezintă ţara lor la Jocurile Olimpice şi NOC nu mai poate primi finanţare din partea forului internaţional olimpic.

”În interesul sportivilor şi al mişcării olimpice din Guatemala, CIO a îndemnat NOC şi autorităţile relevante din Guatemala să se întâlnească şi să găsească o soluţie acceptabilă…care ar permite Comitetului executiv al CIO să ridice suspendarea NOC cât mai curând posibil”, se arată în comunicatul CIO.

Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, din 2024, va fi găzduită de Paris.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Handbal feminin: CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, învingătoare în derby-ul cu Dunărea Brăila

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud a învins-o pe HC Dunărea Brăila cu scorul de 27-24 (13-11), joi, pe teren...

Gabriel Toncean, reales în fruntea Federaţiei Balcanice de Culturism şi Fitness

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Gabriel Toncean, a fost reales, joi, la Santa Susana (Spania), preşedinte al Federaţiei...

Fotbal: Parma, din nou în Serie A

Parma, echipa fotbaliştilor români Dennis Man şi Valentin Mihăilă, şi-a asigurat miercuri promovarea în Serie A, prima divizie...

Fotbal: Antrenorul Ralf Rangnick a refuzat-o pe Bayern

Antrenorul Ralf Rangnick a refuzat-o pe Bayern Munchen şi va rămâne selecţionerul Austriei după Campionatul European de fotbal...