Selecţionerul Devis Mangia, suspendat de la „cârma” naţionalei Maltei, neagă acuzaţiile de hărţuire sexuală

Data:

Antrenorul italian Devis Mangia, suspendat din funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal a Maltei de Federaţia de resort din această ţară după ce aceasta a primit un raport privind ”o presupusă violare a politicilor sale”, a negat joi acuzaţiile de hărţuire sexuală care i s-au adus, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit cotidianului italian La Repubblica, Mangia, fost antrenor al Universităţii Craiova, este acuzat de hărţuire sexuală de unul dintre jucătorii săi.

Federaţia malteză l-a suspendat pe Mangia marţi şi ulterior a ordonat o anchetă pentru elucidarea situaţiei.

Nici Federaţia, nici Mangia nu au oferit detalii despre acuzaţii, dar presa malteză a raportat că de fapt doi jucători ai primei reprezentative au formulat, separat, acuzaţii faţă de italian.

„Privind articolele apărute în presa malteză cu referire la un aşa-zis comportament neadecvat faţă de unii jucători, precizez că informaţiile sunt false, nu am avut niciodată un comportament vătămător la demnitatea personală sau sexuală a cuiva, indiferent că era jucător de fotbal sau orice fel de persoană. Toate acestea sunt ştiri nefondate şi false care-mi dăunează grav atât în plan personal cât şi profesional”, a spus Mangia, care a adăugat că dacă astfel de ştiri vor continua, va da în judecată pe cei care le propagă.

Federaţia malteză a precizat, miercuri, într-un comunicat că Mangia, în vârstă de 48 de ani, ”şi-a manifestat deplina disponibilitate pentru evaluarea faptelor”.

Federaţia menţiona că ”nu va mai face alte comentarii până când următoarele etape nu vor fi discutate în cadrul organismelor decizionale abilitate, de manieră deschisă şi transparentă”.

Devis Mangia, care era selecţioner al Maltei din 2019, a antrenat-o pe Palermo în Serie A în sezonul 2011-12. El a mai antrenat echipe precum naţionala Under-21 a Italiei (2012-2013), Spezia şi Bari.

Mangia a pregătit-o pe Universitatea Craiova din mai 2017 până în aprilie 2019, reuşind să câştige Cupa României în 2018.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Daniil Medvedev reuseste calificarea in optimile turneului de la Madrid

Rusul Daniil Medvedev l-a învins cu mari emoţii luni pe americanul Sebastian Korda, 5-7, 7-6 (7/4), 6-3, şi...

Iga Swiatek, calificare fara emotii în sferturi la Madrid (WTA)

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului...

FIFA şi UEFA ameninţă Spania cu sancţiuni după ce RFEF a fost plasată sub tutela guvernului

Cotidianul AS a dezvăluit luni că FIFA şi UEFA au lansat un ultimatum către guvernul spaniol, condus de...

Tenis: Tunisianca Ons Jabeur, calificată în sferturi la Madrid (WTA)

Tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul opt, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de...