România a terminat la egalitate cu Olanda, într-un amical al naționalelor U21

Data:

Selecţionatele de fotbal U21 ale României şi Olandei au terminat la egalitate, 0-0, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci amical, potrivit Agerpres.

Tricolorii au obţinut un rezultat pozitiv în faţa unui adversar de top în fotbalul european, Jong Oranje fiind dublă campioană europeană la Under-12 (2006, 2007).

La turneul final de anul trecut, România şi Olanda au încheiat de asemenea la egalitate, 1-1, Olanda ajungând până în semifinale.

Oaspeţii au controlat jocul de la Cluj-Napoca încă din primele minute şi au fost aproape de o deschidere rapidă de scor, însă Coubiş a respins de pe linia porţii (3).

Screciu a avut o şansă bună de a înscrie, însă şutul său de la 20 de metri a ocolit poarta (9). Pop a ameninţat şi el poarta adversă (38), cu un şut de la 22 de metri.

Olanda a presat mai mult şi creat pericol în finalul primei reprize, prin Xavi Simons (40), care a pătruns în careu şi a tras de la 15 metri, însă pe lângă ţintă, şi prin Geertruida (45), care a şutat de la distanţă, însă Hindrich a fost la post.

Repriza secundă a fost una fără prea multe ocazii, dar tricolorii au ratat-o pe cea mai mare, Markovic, angajat ideal de Octavian Popescu, ratând singur cu portarul (86).

Vineri, tot la Cluj, România a fost învinsă de Spania cu 4-1, în meciul de debut al selecţionerului Emil Săndoi.

România va găzdui turneul final al Campionatului European Under-21 din 2023 împreună cu Georgia, ambele echipe fiind calificate. Olanda a obţinut şi ea biletul pentru turneul final în urma evoluţiei din preliminarii.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: UTA a câştigat play-out-ul Superligii

UTA Arad a câştigat faza play-out a Superligii de fotbal, după ce a învins-o pe FCU Craiova cu...

Fotbal: Universitatea Craiova – FCSB 2-0, în play-off-ul Superligii

Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-0 (1-0), luni seara, pe teren propriu, în etapa...

Fotbal: Alaves, victorie în deplasare cu Valencia, în La Liga

Alaves, cu Ianis Hagi pe banca de rezerve, s-a impus duminică seara cu 1-0 în deplasare, la Valencia,...

Baschet: Victor Wembanyama, primul francez care este desemnat „debutantul anului” in NBA

Victor Wembanyama a fost desemnat, luni, ''debutantul anului'' (rookie) în liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), validând astfel un...