Steaua şi Dinamo, sancţionate de Comisia de Disciplină a FRF cu interdicţia de organizare a meciurilor pe teren propriu

Data:

Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti au fost sancţionate, vineri, de către Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal cu interdicţia de organizare a patru, respectiv două meciuri pe teren propriu, potrivit Agerpres.

În urma incidentelor de la partida dintre cele două echipe din cadrul Ligii a II-a, comisia a decis şi aplicarea unor penalităţi sportive.

Conform deciziei, CSA Steaua, va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru patru jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 83.750 lei.

„În temeiul art. 82/ 2 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 22.500 lei. În temeiul art. 82/ 2 şi 3/b raportat la articolul 83/2/c cu aplicarea art. 54 paragraful 2 şi 4 din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 11.250 lei şi interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 (patru) jocuri. În temeiul art. 82/ 2 şi 3/ f raportat la articolul 83/2/ g din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 50.000 lei. În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 (patru) jocuri şi penalitatea sportivă de 83.750 lei”, se arată în decizia comisiei.

Pentru Dinamo, decizia prevede interzicea organizării a două partide pe teren propriu şi o penalitate sportivă de 15.000 de lei.

„În temeiul art. 82/1 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În temeiul art. 82/1 şi 3/b raportat la articolul 83/2/c cu aplicarea art. 54 paragraful 2 şi 4 din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 5000 lei şi interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 2 (două) jocuri. În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, clubul Dinamo 1948 SA va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 2 (două) jocuri şi penalitatea sportivă de 15.000 lei”, precizează sursa citată.

În cadrul etapei a 6-a a Ligii a II-a, CSA Steaua a câştigat partida cu Dinamo, cu scor 2-1, pe Arena Naţională.

Înaintea şi pe durata partidei au avut loc incidente între suporterii celor două echipe, care au folosit şi materiale pirotehnnice.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz speră în continuare să facă pereche la dublu cu Nadal, la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a declarat, după calificarea sa în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...

Fotbal: Nike şi-a prelungit parteneriatul cu nationala Franţei până în 2034

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi Nike au anunţat marţi reînnoirea parteneriatului lor, început în 2011, acesta fiind...

F1: Inginerul britanic Adrian Newey pleacă de la Red Bull, a anunţat echipa austriacă

Inginerul britanic Adrian Newey, considerat un adevărat "guru al aerodinamicii", va părăsit la începutul anului 2025 echipa de...

Fotbal: Harry Kane l-a egalat pe Mbappe în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor

Internaţionalul englez Harry Kane, atacantul echipei Bayern Munchen, a marcat al optulea său gol în actuala ediţie a...