10K Braşov Running Festival, prima competiţie din România cu certificare Elite World Label

Data:

10K Braşov Running Festival a devenit prima competiţie din România cu certificare Elite World Label şi singura din zona de sud-est a Europei, cursa de la sfârşitul lunii septembrie urmând să atragă la start alergători din top 20 mondial, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

„Starurile alergării mondiale, cu performanţe de top în marile competiţii mondiale, vin la Braşov pe 24-25 septembrie 2022. Braşov Running Festival este competiţia de alergare pe şosea care îşi propune să pună Braşovul şi România în circuitul celor mai importante competiţii de alergare din lume. Este singura competiţie din România care a primit deja certificarea Elite World Label şi este unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei. De la Kosice (Slovacia) şi până la Istanbul (Turcia), alergarea de elită nu a beneficiat până acum de nicio competiţie de acest calibru. Acum a venit rândul Braşovului ca, prin cursa de 10K Braşov Running Festival, să facă parte din elita curselor de alergare certificate Elite World Label, alături de doar alte 23 de competiţii de pe continent. Bugetul total de premii al competiţiei Running Festival va fi de peste 50.000 de dolari”, se menţionează în comunicatul citat.

Organizatorul Florin Florea, fost preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, a declarat că Braşov Running Festival va fi o experienţă unică pentru alergătorii români.

„Sunt încrezător că aceasta poate fi competiţia de alergare etalon din România şi o experienţă unică pentru toţi iubitorii alergării din ţară. Ne dorim să ducem lucrurile la un nivel nemaiîntâlnit în România, din punct de vedere sportiv şi al spectacolului”, a afirmat Florea.

La rândul său, Daniel Santa, directorul competiţiei, a declarat: „Este un privilegiu pentru România să poată găzdui în premieră o competiţie de un asemenea nivel. Braşovul va fi pe harta atletismului mondial de elită, alături de oraşe precum Valencia, Copenhaga, Lisabona, Istanbul, Londra, Berlin, Singapore, Delhi sau Paris. Va fi un spectacol sportiv grandios”.

Certificarea Elite Label este acordată de World Athletics (Federaţia Internaţională de Atletism) şi impune organizatorilor o serie de condiţii care să asigure ţinuta unei astfel de competiţii. Printre acestea se numără asigurarea unui buget total de premii de peste 50.000 de dolari, transmisie live stream în lumea întreagă şi transmisie TV în mai multe ţări, evenimente conexe şi promovarea oraşului gazdă la nivel mondial.

Braşov Running Festival se va desfăşura în 24-25 septembrie în cartierul Coresi, la startul cursei de 10 kilometri urmând să fie prezenţi unii dintre cei mai puternici alergători ai momentului, provenind din top 20 mondial. Alături de aceştia vor putea participa la cursa de nivel mondial toţi pasionaţii de alergare din România.

Festivalul va cuprinde şi curse dedicate amatorilor, curse pentru copii, workshop-uri pe teme conexe alergării, de la nutriţie la recuperare medicală, expoziţii, evenimente caritabile precum şi alte momente inedite.

Organizatorii anunţă că înscrierile sunt deja deschise pentru sportivii amatori şi copii, care pot alege între distanţe de 5K şi 10K pentru adulţi, 800 m, 1.200 m şi 3K pentru copii şi juniori.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Andy Murray, în optimi la Doha (ATP)

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray (50 ATP) s-a calificat marţi în optimile de finală ale turneului ATP...

Tenis: Iga Swiatek, în optimi la Dubai (WTA)

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial şi principala favorită, s-a calificat marţi în optimile de...

Baschet masculin: SCM Timişoara a pierdut ultimul său meci din grupă în Alpe Adria Cup

SCM Timişoara a fost învinsă de echipa slovenă KK Ilirija, cu scorul de 92-81 (17-21, 27-24, 30-20, 18-16),...

Fotbal: PSV Eindhoven şi Borussia Dortmund au terminat la egalitate (1-1), în optimile Ligii Campionilor

PSV Eindhoven şi Borussia Dortmund au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), marţi seara, la Eindhoven, în prima manşă...