Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, că a iniţiat campania ”Pentru fotbal, pentru viaţă!”, care se va derula pe întreaga perioadă în care refugiaţii ucraineni vor avea nevoie, potrivit Agerpes.
„Federaţia Română de Fotbal este alături de cei care suferă în aceste vremuri cutremurătoare pentru umanitate. Conflictul sângeros din Ucraina şi agresiunea armată împotriva unei ţări suverane sunt realităţi dureroase, la care FRF nu poate rămâne impasibilă. (…) Solidaritatea noastră faţă de fotbalul ucrainean şi faţă de toate victimele poporului ucrainean va defini codul de conduită al familiei fotbalului. (…) În acest context, Federaţia Română de Fotbal iniţiază campania ‘Pentru fotbal, pentru viaţă!’, care se va derula atât timp cât victimele războiului din Ucraina vor avea nevoie. Beneficiem de consultanţă şi sprijin material din partea UEFA, astfel încât să ne putem derula eficient rolul de federaţie avanpost la frontul ucrainean. Vom fi primul tărâm de linişte pentru refugiaţii familiei fotbalului ucrainean. Pentru preluarea refugiaţilor primim sprijinul Ministerului Sportului şi Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom preocupa de condiţiile de trai ale jucătorilor de fotbal – copii, juniori şi seniori – de familiile lor şi de oficialii fotbalului ucrainean, dar vom acţiona şi pe flux invers, cu ajutoare trimise către Ucraina”, se arată într-un comunicat al FRF, publicat pe site-ul oficial.
Instituţia precizează că în următoarea perioadă va inventaria prezenţa tuturor copiilor şi juniorilor refugiaţi din Ucraina de pe teritoriul României: „Am iniţiat propunerea, iar FIFA a acceptat modificarea cadrului regulamentar, astfel încât să fie posibilă integrarea fotbaliştilor ucraineni, temporar, în competiţiile din România. Totodată, este în vigoare oferta de a găzdui în România partidele reprezentativelor Ucrainei, în măsura în care acestea vor avea loc. Următorul demers instituţional al FRF este de a inventaria prezenţa tuturor copiilor şi juniorilor fotbalişti din Ucraina refugiaţi pe teritoriul României. Pentru identificarea lor, vom colabora cu afiliaţii noştri din ţară, cu Ambasada Ucrainei şi cu Federaţia Moldovenească de Fotbal. Totodată, Florin Şari, managerul CSR al FRF, va sta la dispoziţie pentru înscrierea directă a refugiaţilor din familia fotbalului. Telefon: +40 786 533 566”.
FRF afirmă că va sprijini refugiaţii ucraineni pe toată durata crizei militare din ţara vecină.
„Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă speranţa că această criză umanitară se va încheia cât mai curând, prin încetarea războiului din Ucraina, iar ucrainenii vor reveni la viaţa lor de dinainte. Pe de altă parte, FRF este pregătită să menţină eforturile de ajutorare a victimelor pe toată durata crizei. Misiunea acţiunilor noastre: Pentru Fotbal – ajutăm jucătorii şi fotbalul din Ucraina să-şi continue activitatea. Pentru Viaţă – ajutăm familia fotbalului din Ucraina să plece din calea agresiunii criminale”, se mai arată în ducumentul citat.
Sursa: Agerpres