Lucas Leiva, cu 24 de apariții în naționala Braziliei și nu mai puțin de 247 în Premier League pentru FC Liverpool, devenind astfel al patrulea cel mai activ fotbalist din țara cafelei în istoria de peste 30 de ani a competiției, și-a anunțat în cadrul unei emoționante conferințe de presă retragerea din activitate, ca urmare a unor probleme cardiace, detectate inițial cu ocazia unor teste medicale efectuate la Gremio Porto Alegre, club al copilăriei sale, cu care a semnat din nou în 2022, de unde era achiziționat în 2007 de „Cormorani” pentru suma de 5 milioane de lire sterline, ajungând să joace la „roșii” 346 de meciuri în 10 sezoane, scrie activnews.ro.
Mijlocașul defensiv care s-a impus în linia mediană a portuarilor după plecarea ibericului Xabi Alonso și a argentinianului Javier Mascherano, fără a juca însă în finalele în care a intrat cu „roșii”, cea a Cupei Ligii, adjudecată în 2012, la ora căreia era accidentat, și cea din Europa League, cedată cu 3-1 în 2016 lui FC Sevilla, atunci când a rămas pe bancă, a mărturisit că „a venit și ziua să spun la revedere terenului de joc. Mă confesez că e ca urmare a unor forțe superioare”, adăugând într-o emoționantă conferință de presă că „închei cariera unde îmi place (n.n..: la Gremio), însă nu în felul în care să-mi placă. Am sperat mult că situația va fi reversibilă, dar n-a fost cazul. Sănătatea e prioritară.”
Insuficiența cardiacă era identificată în cursul unor teste medicale efectuate la clubul de care se despărțea în urmă cu 15 ani, ca parte a pregătirilor precompetiționale, recomandându-i-se pentru câteva luni repausul, înainte de a fi re-examinat. Cum a semnalat și Leiva, problema s-a dovedit a fi ireversibilă, incompatibilă cu continuarea carierei, la care a fost nevoit în cele din urmă să renunțe, dând anunțul în acest sens.
Un fapt incontestabil este cert în totalitate și absolut, și anume acela că, odată inoculată în organismul uman prin injectare, substanța administrată în așa-zisa „campanie” de așa-zisă „vaccinare” ce a fost lansată în decembrie 2020 la nivel mondial, generează niște urmări ireversibile, printre care și cea asociată efectelor adverse de natură cardiacă. Înțeparea poate fi amânată ori refuzată de către subiectul recepționării sale, dar odată efectuată, ceea ce a fost inoculat în organism nu mai poate fi extras, echivalent unui proces ireversibil și imprevizibil.
Ducând în cazul mijlocașului în vârstă de doar 36 de ani la agățarea ghetelor în cui, după ce mai juca și pentru lazialii romani, din 2017, când era transferat din insulă tot pentru 5 milioane de lire sterline, cucerind cu capitolinii Coppa Italia.
Vestea vine la o lună de zile după ce brazilianul Philipe Sampaio, fundaș în vârstă de 28 de ani al lui Botafogo, a căzut pe gazon pierzându-și cunoștința în „clasicul” cu Vasco da Gama, după 15 minute de joc, fiind transportat cu Ambulanța la spital.
Început de 2023 așadar cu probleme pentru actuali sau foști fotbaliști, primele zile ale anului fiind cernite, la moartea legandarului Gianluca Vialli, trecut și acesta prin insulă, la Chelsea, după ce sfârșitul lui 2022 aducea accidentul vascular cerebral al fostei aripi a lui Arsenal, dar și Ajax respectiv Barcelona, Marc Overmars (49 ani), olandez director sportiv al lui Royal Anvers (Belgia), după un deceniu ca director de fotbal la cei din Amsterdam, cu care cucerea inclusiv Liga Campionilor, trecând apoi în Albion, retras fiind din carieră în 2004.
Efectele adverse menționate explicit ca urmare a așa-zisei „vaccinări” nu-i ocolesc, cruță sau scutesc nici pe unii dintre cei mai competitivi dintre performerii sportivi, foști ori actuali jucători, iar după cum intuitiv a punctat Lucas Leiva la retragerea sa din carieră, „e ca urmare a unor forțe superioare”.