Wout Van Aert a câştigat etapa a 20-a a Turului Franţei, în faţa tricoului galben Vingegaard

Data:

Ciclistul belgian Wout van Aert (Jumbo-Visma) a câştigat sâmbătă la Rocamadour etapa a 20-a, penultima a Turului Franţei, un contratimp de 40,7 km, în timp ce coechipierul său danez Jonas Vingegaard şi-a asigurat tricoul galben cu o zi înaintea sosirii la Paris, informează AFP, potrivit Agerpres.

Wout van Aert a adus al şaselea succes de etapă pentru Jumbo-Visma, cu timpul de 47 min 59 sec, fiind urmat de Jonas Vingegaard, la 19 sec, şi de slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), câştigătorul precedentelor două ediţii ale Turului şi mare favorit în acest an, la 27 sec.

Van Aert a obţinut medalia de argint la ultimele două Mondiale, aurul revenindu-i de fiecare dată italianului Filippo Ganna. Belgianul a reeditat performanţa sa de anul trecut, când a câştigat ultimul contratimp al Turului, el impunându-se atunci şi în ultima etapă pe Champs-Elysees.

La 27 de ani, Van Aert a obţinut al treilea său succes în actuala ediţie, în care a fost de patru ori pe locul 2, şi a ajuns la nouă victorii de etapă în cariera sa în Turul Franţei, egalându-l la acest capitol pe Pogacar.

Vingegaard mai are doar 115 kilometri de parcurs duminică pentru a reuşi o victorie daneză în această ediţie a Marii Bucle care a început la Copenhaga.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: FCSB – CFR Cluj 0-1, în play-off-ul Superligii

FCSB a fost învinsă de CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională, într-un...

Handbal feminin: Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, în finala EHF European League

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud s-a calificat în finala competiţiei feminine de handbal EHF European League, după ce a...

Ciclism: Pogacar, învingător în etapa a 8-a a Turului Italiei

Ciclistul sloven Tadej Pogacar a câştigat sâmbătă etapa a 8-a a Turului Italiei, prima de munte din actuala...

Fotbal: Celtic Glasgow a învins-o pe Rangers cu 2-1

Celtic Glasgow a învins-o sâmbătă cu 2-1 pe teren propriu pe marea rivală Glasgow Rangers şi este foarte...