Benfica Lisabona s-a calificat în sferturile de finală Champions League

Data:

Benfica Lisabona s-a calificat surprinzător în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Ajax cu scorul de 1-0 (0-0), la Amsterdam, anunță Agerpres.

”Vulturii” au dat lovitura pe finalul partidei de pe ”Johan Cruijff ArenA”, prin atacantul uruguayan Darwin Nunez (77), cu o lovitură de cap, devansându-l pe portarul camerunez Andre Onana.

Ajax a condus cu 2-0 în tur la Lisabona, meciul încheindu-se la egalitate, 2-2. ”Lăncierii” au dominat categoric meciul retur, dar au fost lipsiţi de precizie în faţa porţii.

Ajax a încheiat meciul cu 90 de atacuri, 10 cornere şi 16 şuturi, însă doar două au fost pe spaţiul porţii lui Vlachodimos, în timp ce Benfica a avut un singur şut pe poartă şi a marcat.

Ivorianul Haller, care a fost mult timp golgheterul la zi al competiţiei, a avut un gol anulat, iar în min. 52 a ratat cea mai bună ocazie a sa. O oportunitate bună a avut şi Gravenberch (36).

De partea cealaltă, fundaşul belgian Vertonghen (57) a fost aproape de gol la o fază fixă.

Site-ul UEFA remarcă ”blestemul” echipei olandeze la meciurile eliminatorii de acasă, subliniind că au trecut 26 de ani de când Ajax a reuşit să câştige un meci la Amsterdam în această fază a competiţiei.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal – Olanda: Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul a anunţat că nu va mai conta pe el după transferul în Arabia Saudită

Steven Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul Ronald Koeman a anunţat că el nu va mai juca la...

Mikel Oyarzabal, accidentat la gleznă, indisponibil pentru meciul Spaniei împotriva Elveţiei

Atacantul Mikel Oyarzabal a suferit o entorsă la glezna stângă în timpul meciului de joi cu Serbia, din...

Mijlocaşul belgian Kevin De Bruyne a criticat UEFA şi FIFA pentru calendarul încărcat

Mijlocaşul Kevin De Bruyne, vedeta belgiană a echipei engleze de fotbal Manchester City, a criticat UEFA şi FIFA...

Dinamo a transferat doi jucători nigerieni pe care i-a împrumutat la AFC Câmpulung Muscel

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat, marţi, pe pagina oficială de Facebook, transferul a doi jucători nigerieni...