Asociaţia piloţilor din Marea Britanie l-a suspendat pe Nelson Piquet din rândurile sale

Data:

Asociaţia piloţilor de curse din Marea Britanie a anunţat joi că l-a suspendat pe fostul campion mondial de Formula 1 Nelson Piquet din calitatea de membru de onoare pe care o deţinea, după ce brazilianul în vârstă de 69 de ani l-a jignit pe Lewis Hamilton folosind expresii considerate ca având caracter rasist, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Decizia asociaţiei a venit deşi Piquet şi-a cerut ulterior scuze.

Într-o reuniune care va avea loc în perioada următoare, Asociaţia va decide dacă Piquet va fi chiar exclus din rândurile sale.

Formula 1 şi Mercedes au condamnat, marţi, într-un comunicat, expresiile considerate a fi cu tentă rasistă folosite de Nelson Piquet la adresa pilotului britanic Lewis Hamilton.

Presa din Brazilia a relatat că Piquet (69 ani), campion mondial în F1 în 1981, 1983 şi 1987, a folosit epitete cu caracter rasist la adresa lui Hamilton într-un comentariu făcut anul trecut, la Marele Premiu al Marii Britanii, în contextul unei coliziuni între pilotul britanic şi rivalul său olandez Max Verstappen, coliziune în urma căreia Verstappen a trebuit să se retragă din cursă.

Acele comentarii au apărut recent în media din Brazilia, iar Hamilton a reacţionat rapid: „Este mai mult decât un limbaj neadecvat. Asemenea mentalităţi arhaice trebuie să dispară şi nu au ce căuta în sportul nostru. Am fost înconjurat de ele toată viaţa, acum e timpul pentru acţiune”, a scris britanicul pe Twitter.

Oficialii F1 au afirmat: „Limbajul discriminatoriu sau rasist este inacceptabil în societate. Lewis este un ambasador incredibil pentru sportul nostru şi merită respect. Eforturile sale neobosite privind diversitatea şi incluziunea sunt o lecţie pentru mulţi şi la care ne angajăm şi noi, cei din Formula 1”.

Echipa Mercedes, de asemenea, a evidenţiat că depune eforturi pentru un viitor în care violenţa de limbaj să dispară.

Brazilianul Nelson Piquet este tatăl actualei iubite a lui Max Verstappen.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

F1: Ayrton Senna va fi omagiat de Sebastian Vettel cu ocazia MP al regiunii Emilia Romagna

Fostul pilot de Formula 1 Sebastian Vettel a organizat mai multe activităţi pentru a-i aduce un omagiu regretatului...

Manchester City pierde un jucător important pentru ultimele două meciuri ale sezonului

Brazilianul Ederson, portarul lui Manchester City, va rata meciul final din Premier League, în care City poate fi...

Sevilla FC rămâne fără capitan la finalul sezonului

Internaţionalul spaniol Jesus Navas, căpitanul echipei Sevilla FC, se va despărţi de clubul andaluz la finalul acestui sezon,...

Bruno Fernandes și-ar dori să rămână la Manchester United

Căpitanul echipei de fotbal Manchester United, Bruno Fernandes, a afirmat că vrea să rămână la gruparea de pe...