Joshua Cavallo, primul jucător în activitate care a dezvăluit că este gay, îngrijorat pentru securitatea sa la Cupa Mondială din Qatar

Data:

Australianul Joshua Cavallo, primul fotbalist în activitate care a dezvăluit că este gay, a declarat, pentru Sky Sport News, că este îngrijorat pentru securitatea sa în timpul Cupei Mondiale din Qatar, scrie L’Equipe, potrivit Agerpres.

Joshua Cavallo, care are 22 de ani, a devenit anul trecut primul jucător din fotbalul profesionist masculin care dezvăluie că este gay. El a vorbit din nou despre dorinţa sa de a participa la Cupa Mondială din Qatar. Fundaşul stâng al echipei Adelaide United este însă îngrijorat pentru securitatea sa într-o ţară în care drepturile homosexualilor sunt foarte limitate.

„Dacă voi reprezenta Australia la Cupa Mondială – şi fac totul pentru asta – ar fi o onoare, dar în acelaşi timp, legile se opun. Vreau să reuşesc ceva foarte bun în cariera mea – întotdeauna am visat să joc pentru ţara mea la Cupa Mondiala – dar vreau ca viaţa mea să fie în pericol?”, a spus Cavallo.

„Este dificil şi puţin trist. Este greu să alegi ce vrei să faci”, a adăugat fundaşul, care a jucat pentru naţionala Under-19 a ţării sale, dar nu a fost convocat până acum la prima reprezentativă.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Victorie pentru FC Botoşani în prima manşă a barajului pentru Superligă

FC Botoşani a obţinut o victorie dramatică, 1-0 (0-0) cu CS Mioveni, vineri seara, pe teren propriu, în...

Baschet masculin: CSO Voluntari a câştigat medaliile de bronz în Liga Naţională

CSO Voluntari a câştigat medaliile de bronz în Liga Naţională de baschet masculin, după ce a învins-o pe...

Box: Ronald Gavril şi Flavius Biea au cucerit centurile WBC Latino

Pugiliştii români Ronald Gavril şi Flavius Biea au cucerit centurile WBC Latino, vineri seara, în cadrul galei Boxing...

Tenis: Turneul feminin de la Queen’s revine din 2025, după o absenţă de 52 de ani

Arena de la Queen's şi terenurile sale pe iarbă vor găzdui în 2025, pentru prima oară după mai...