UEFA va dubla premiile la EURO 2022 din Anglia

Data:

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va dubla premiile totale la Campionatul European feminin – EURO 2022 din Anglia, unde învingătoarea va putea încasa în total 2.085.000 de euro, dacă va câştiga toate meciurile din grupe, şi va compensa pentru prima dată cluburile pentru eliberarea jucătoarelor, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Cele 16 selecţionate vor primi o sumă minimă de 600.000 de euro, dublu faţă de EURO 2017 din Olanda, iar pentru prima dată vor exista bonificaţii pentru performanţă în faza grupelor, cu sume cuprinse între 100.000 de euro pentru victorie şi 50.000 pentru egal.

Campioanele vor primi pentru titlu 600.000 de euro, iar premiul în bani este cumulativ, astfel că dacă câştigă toate partidele din grupă vor încasa în total 2.085.000 de euro, în timp ce vicecampioanele 420.000 de euro.

Premiile în bani vor fi alocate printr-o repartizare egală (60 la sută) a unei sume de 9,6 milioane euro şi în funcţie de performanţa la turneu (40 la sută), suma de 6,4 milioane euro.

UEFA a decis anul trecut să modifice cotele de distribuţie financiară pentru Liga Campionilor feminină şi Campionatul European, ca parte a strategiei sale pe cinci ani pentru fotbalul feminin „Time for Action” (Timp pentru acţiune).

Obiectivele forului european includ dublarea valorii acestor două competiţii, precum şi dublarea numărului de femei care joacă fotbal în asociaţiile membre ale UEFA la 2,5 milioane.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Real Madrid va sarbatori titlul de campioană a Spaniei la meciul cu echipa lui Ianis Hagi

Real Madrid va primi trofeul de campioană a Spaniei în sezonul 2023-2024 marţea viitoare, pe 14 mai, la...

Nataţie: Britanicul Tom Daley va participa pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice

Tom Daley va deveni primul săritor în apă din istoria Marii Britanii care va participa la cinci ediţii...

Selecţionerul Belgiei, increzator în revenirea lui Kevin de Bruyne înaintea EURO 2024

Domenico Tedesco, selecţionerul echipei de fotbal a Belgiei, adversara României la EURO 2024, şi-a exprimat speranţa într-o revenire...

Fotbalul italian se opune supravgherii financiare din partea guvernului

Federaţia italiană de fotbal, Liga italiană, care patronează Serie A, şi cluburile din elită şi-au anunţat opoziţia faţă...