Rusoaica Natela Dzalamidze precizează că a dobândit cetăţenia georgiană pentru a putea juca la Jocurile Olimpice

Data:

Jucătoarea rusă de tenis Natela Dzalamidze (43 WTA la dublu) a precizat că decizia ei de a dobândi cetăţenia georgiană a fost motivată de dorinţa de a juca la Jocurile Olimpice 2024, iar eligibilitatea ei pentru Wimbledon a fost un bonus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În luna aprilie, All England Lawn Tennis Club a exclus jucătorii din Rusia şi Belarus de la Wimbledon, ca reacţie la invazia Ucrainei, pe care Moscova o descrie ca o ”operaţiune militară specială”.

Dzalamidze, care în 2021 a câştigat proba de dublu de la Cluj-Napoca, va face pereche la Wimbledon cu sârboaica Aleksandra Krunic, după ce WTA a anunţat că fosta jucătoare rusă a îndeplinit toate condiţiile pentru schimbarea naţionalităţii.

”În cazul Natelei, ea a depus un paşaport georgian şi un act de identitate deoarece are dublă cetăţenie şi, în consecinţă, naţionalitatea ei a fost schimbat oficial în cadrul sistemului WTA. Acest lucru a avut loc înainte de finalizarea şi lansarea listelor de înscrieri la Wimbledon”, se arată într-un comunicat WTA.

”Decizia mea a fost luată pentru că mă concentrez pe cariera mea şi aş dori să am şansa de a concura la Jocurile Olimpice, a spus jucătoarea de 29 ani. Prima discuţie pe care am avut-o cu WTA a fost în timpul Indian Wells, la începutul lunii martie. Dacă aş lua decizia să joc pentru Georgia şi să am şansa de a juca la Wimbledon, de ce nu? Momentan am cel mai bun clasament şi perspectiva mea este acum mult mai bună în Georgia”, a spus Dzalamidze.

Din cauza deciziei de a interzice participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus, ATP şi WTA au decis ca jucătorii să nu primească puncte la această ediţie a turneului londonez pe iarbă.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, la al 20-lea titlu de campioană naţională

CSA Steaua Bucureşti a cucerit al 20-lea său titlu de campioană naţională la polo pe apă, după ce...

Fotbal: Universitatea Craiova va juca barajul pentru Conference League

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (0-1), sâmbătă, pe teren propriu,...

Fotbal: CFR Cluj, vicecampioană a României

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a surclasat-o pe Farul Constanţa cu scorul de 5-1...

Formula 1: Oscar Piastri (McLaren) s-a impus în ultima sesiune de antrenamente libere de la Imola

Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a dominat cea de-a treia ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui...