Box: Floyd Mayweather va înfrunta un luptător japonez de arte marţiale mixte

Data:

Boxerul american Floyd Mayweather îl va înfrunta pe starul japonez al artelor marţiale mixte Mikuru Asakura într-o luptă care va avea loc în septembrie, a anunţat organizaţia de MMA Rizin, cu ocazia unei conferinţe de presă care a avut loc marţi la Tokyo, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Cei doi sportivi se vor lupta în Japonia, în septembrie, iar data şi regulile întâlnirii vor fi precizate mai târziu, în cursul acestei luni”, a asigurat Nobuyuki Sakakibara, le preşedintele Rizin, care s-a declarat „mândru” să vadă această luptă având loc.

„Sunt înainte de toate un luptător de MMA şi voi utiliza această specificitate pentru a câştiga această luptă. Sunt nerăbdător”, a afirmat Mikuru Asakura (29 ani), luptătorul japonez cu 16 victorii în lupte profesioniste de MMA.

„Sunt cel mai bun, am văzut toate vedetele şi am doborât toate recordurile”, a răspuns Floyd Mayweather, supranumit „Money” (Bani), datorită sumelor uriaşe pe care le-a câştigat pe parcursul carierei sale. Acesta l-a descris pe Mikuru Asakura drept „un adversar ca oricare altul şi care va face tot posibilul” să-l învingă.

La 45 de ani, marea vedetă a boxului, neînvinsă pe parcursul carierei sale profesioniste (50 de victorii), a adăugat că vrea „să procedeze ca întotdeauna: să arate publicului ceea ce a venit să vadă”.

Mayweather, retras de mai mulţi ani din activitate, înainte de a reveni, în 2017, pentru a-l învinge pe startul MMA Conor McGregor, a înfruntat un kickboxer japonez, Tenshin Nasukawa, la sfârşitul anului 2018 în Japonia, pe care l-a doborât în doar două minute.

De asemenea, Floyd Mayweather a amintit de mai multe ori, marţi, lupta sa „pentru distracţie” cu youtuber-ul american Logan Paul, în 2021, care potrivit acestuia „cere o nouă întâlnire pe reţelele de socializare”.

Întrebat despre o posibilă nouă retragere, Floyd Mayweather a răspuns că se va retrage doar atunci când el însuşi va decide asta.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: CSA Steaua anunţă că palmaresul din perioada 1947-1998 îi aparţine

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anunţat că palmaresul echipei de fotbal Steaua din perioada 1947-1998, pe care...

Elisabeta Lipă: Generaţia de Aur trebuie să fie un model pentru actuala echipă naţională

Generaţia de Aur a fotbalului românesc ar trebui să fie un exemplu pentru actuala echipă naţională, a declarat,...

Fotbal: Victorie pentru FC Botoşani în prima manşă a barajului pentru Superligă

FC Botoşani a obţinut o victorie dramatică, 1-0 (0-0) cu CS Mioveni, vineri seara, pe teren propriu, în...

Baschet masculin: CSO Voluntari a câştigat medaliile de bronz în Liga Naţională

CSO Voluntari a câştigat medaliile de bronz în Liga Naţională de baschet masculin, după ce a învins-o pe...