Adrian Rădulescu: „Dorim ca David Popovici să ajungă în finale la Mondiale şi să obţinem cât mai mult”

Data:

Adrian Rădulescu, antrenorul înotătorului David Popovici, a declarat, luni, pentru Agerpres, că sportivul său va concura la Mondialele de nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie) în probele de 100 şi 200 m, iar primul său obiectiv este calificarea în ambele finale.

David Popovici a participat săptămâna trecută la Cupa României de la Târgovişte, ultima sa competiţie oficială dinaintea Mondialelor, şi s-a impus fără probleme în finalele de la 100 m liber (48sec21/100), respectiv 200 m liber (1min45sec78/100).

”Având în vedere că era o competiţie din programul lui de pregătire, cursele lui au fost în regulă. Acum vom vedea cum se va descurca în următoarele două săptămâni, să fie cât mai rapid la aceste Mondiale şi suntem destul de nerăbdători să ajungem acolo. El va concura în probele de 100 şi 200 m liber. Ne dorim să fie cât mai competitiv, să fim în finală şi acolo să încercăm să obţinem cât mai mult. Odată ce eşti în finală, nu cred că îţi propui altceva decât o medalie”, a declarat Andrei Rădulescu pentru Agerpres.

Antrenorul a reamintit că de capitala ungară se leagă lansarea lui Popovici spre consacrare internaţională: ”La Budapesta, el a început povestea de anul trecut, acolo au fost Europenele de seniori, acolo şi-a îndeplinit David baremul la 100 m liber şi s-a calificat la Jocurile Olimpice. E un bazin pe care îl cunoaşte, în care se simte foarte bine, un bazin cu o atmosferă foarte deosebită, în care toţi sportivii se simt foarte bine. E un loc primitor pentru sportivi, organizatori profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, totul este la dispoziţia sportivilor, ei apreciază lucrul ăsta şi asta se vede în competiţie”.

După performanţele lui de la Tokyo, locul 4 la 200 m liber şi locul 7 la 100 m liber, David Popovici trebuie să se ridice la înălţime la fiecare competiţie majoră şi acest statut implică o anumită presiune.

”David este un sportiv în continuă dezvoltare, al cărui organism se dezvoltă, dar acum rămâne de văzut dacă reuşeşte să transpună lucrurile astea şi în performanţele dintr-o competiţie. El a mai spus lucrul ăsta, dacă era să ne luăm după aşteptările celor din jur, poate nu am fi visat să ne calificăm la Jocurile Olimpice, nu am fi visat să fim în finalele olimpice. Noi avem propriile noastre aspiraţii, ca să spun aşa, şi încercăm să ne ţinem de ele”, a spus antrenorul de la CS Dinamo.

Rădulescu a confirmat că David Popovici va concura la toate marile evenimente ale acestei veri, începând cu Mondialele de seniori de la Budapesta (18 iunie-3 iulie) şi Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), până la Campionatele Europene acvatice de la Roma (11-17 august) şi Mondialele de juniori de la Lima (Peru), în perioada 30 august-4 septembrie.

”Da, va merge la toate patru şi avem obiective pentru toate competiţiile. Vom dori să ne descurcăm cât mai bine în competiţiile de seniori, iar în secundar la competiţiile de juniori, dar nici pe acestea nu le vom trata cu lejeritate. Cred că avem o obligaţie morală de a fi într-o formă cât se poate de bună la Europenele care se desfăşoară acasă la noi. Ne dorim să aducem cât mai multe medalii, nu neapărat la individual, cât în special alături de ştafetele României. Ne dorim ca oricine vine la competiţie din postura de spectator să fie alături de noi şi să se bucure de rezultatele României. Este o generaţie talentată şi cu potenţial real. Iar la Mondialele de juniori, este un titlu pe care vrei să-l treci acolo în istoricul tău de sportiv, mai ales când ai primul timp din istorie la o probă (100 m liber – n.r.), atunci vrei să-ţi asiguri şi această titulatură de campion mondial de juniori”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz, în finala de la Beijing (ATP)

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (3 ATP, favorit nr. 2) s-a calificat marţi în finala turneului ATP...

Americanca Jessica Pegula, a doua favorită, eliminată în optimi la Beijing (WTA)

Jucătoarea americană de tenis Jessica Pegula (3 WTA, favorită nr. 2) a fost eliminată marţi, în optimile de...

Max Ibrahimovic, fiul cel mare a lui Zlatan Ibrahimovic, convocat la naţionala Under18 a Suediei

Maximilian Ibrahimovic, fiul cel mare al fostului fotbalist Zlatan Ibrahimovic, a fost convocat marţi pentru prima dată la...

Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Hong Kong (WTA)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la...