AC Milan a trecut sub controlul fondului american de investiţii RedBird

Data:

Clubul italian de fotbal AC Milan, deţinut din 2018 de fondul de investiţii Elliott Management, va trece sub controlul unui alt fond american, RedBird, a anunţat, miercuri, noua campioană a Italiei, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Cele două societăţi au „încheiat un acord definitiv pentru achiziţia” clubului italian de către RedBird, deja acţionar principal al clubului francez Toulouse.

Acest acord stabileşte valoarea clubului AC Milan la 1,2 miliarde euro şi prevede ca transferul de proprietate să aibă loc până în septembrie 2022.

Elliott Management, care a gestionat finanţele şi a restabilit credibilitatea sportivă a clubului după perioada Silvio Belusconi (1986-2017), „va păstra o participaţie financiară minoritară şi a reprezentanţilor în cadrul Consiliului de administraţie”, a adăugat clubul.

RedBird Capital Partners este în mod special prezent în sectorul marketingului sportiv din America de nord şi a preluat în vara lui 2020 controlul (85 la sută) clubului Toulouse, care va reveni în Ligue 1 din sezonul viitor.

Proprietarul acestuia, omul de afaceri de origine italiană Gerry Cardinale, a fost asociat în operaţii comerciale cu mai multe echipe în sportul american, în special cu New York Yankees sau Boston Red Sox (baseball).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Rapid, sancţionat cu închiderea a 13 sectoare ale stadionului pentru o etapă

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat, miercuri, clubul FC Rapid Bucureşti cu măsura...

Handbal masculin: România – Cehia 31-30, în barajul pentru Mondialul din 2025

Naţionala României a învins echipa Cehiei cu scorul de 31-30 (15-11), miercuri, la Baia Mare, în prima manşă...

Tenis: Nadal, optimist înaintea meciului său de la Roma

Spaniolul Rafael Nadal, fost număr 1 mondial al tenisului masculin, s-a arătat optimist înaintea meciului său de joi...

Rugby: Englezul Richard Hodges, antrenor cu apărarea la naţionala Italiei

Englezul Richard Hodges se va alătura băncii tehnice a primei reprezentative de rugby a Italiei în calitate de...