Laura Văleanu şi Mihăiţă Papară vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Beijing

Data:

România va fi reprezentată de doar doi sportivi la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing, Laura Văleanu (para schi alpin) şi Mihăiţă Papară (para snowboard), potrivit paginii de Facebook a Ministerului Sportului, scrie Agerpres.

Jocurile Paralimpice de iarnă 2022 se vor defăşura în perioada 4-13 martie, la şase discipline sportive, curling în scaun cu rotile, para hochei pe gheaţă, para schi alpin, para snowboard, para schi biatlon şi para schi fond.

Laura Văleanu se află la a treia participare la Jocurile Paralimpice de iarnă, după cele de la Vancouver (2010) şi Soci (2014), iar Mihăiţă Papară a evoluat în 2018, la Jocurile de la PyeongChang (Coreea de Sud).

La Jocurile Paralimpice de iarnă Beijing 2022 vor participa aproximativ 650 de sportivi din 48 de ţări, în cadrul a 82 de probe în care se vor acorda medalii, cu două mai multe decât la Jocurile Paralimpice de iarnă PyeongChang 2018.

Shuey Rhon Rhon este mascota Jocurilor Paralimpice de la Beijing – un lampion în forma de copil, trăsăturile fiind preluate din arta chinezească a tăierii hârtiei şi ornamentele Ruyi. Designul aparţine unei echipe de la Universitatea de Arte Jilin, mascota-lampion emanând lumina din inimă, simbolizând căldura, prietenia şi rezilienţa sportivilor paralimpici.

Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) a anunţat joi că a decis să excludă sportivii din Rusia şi Belarus de la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, care este susţinută de Belarus.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz speră în continuare să facă pereche la dublu cu Nadal, la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a declarat, după calificarea sa în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...

Fotbal: Nike şi-a prelungit parteneriatul cu nationala Franţei până în 2034

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi Nike au anunţat marţi reînnoirea parteneriatului lor, început în 2011, acesta fiind...

F1: Inginerul britanic Adrian Newey pleacă de la Red Bull, a anunţat echipa austriacă

Inginerul britanic Adrian Newey, considerat un adevărat "guru al aerodinamicii", va părăsit la începutul anului 2025 echipa de...

Fotbal: Harry Kane l-a egalat pe Mbappe în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor

Internaţionalul englez Harry Kane, atacantul echipei Bayern Munchen, a marcat al optulea său gol în actuala ediţie a...