Se împlinesc 35 de ani de la cucerirea Supercupei Europei de către Steaua Bucureşti, ultimul trofeu continental al fotbalului românesc

Data:

Pe 24 februarie 1987, Steaua Bucureşti câștiga Supercupa Europei la fotbal, învingând pe Dinamo Kiev (URSS) în finala disputată la Monaco, scor 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Gheorghe Hagi, în minutul 44.

Steaua a ajuns în finala Supercupei Europei după ce câștigase pe 7 mai 1986 Cupa Campionilor Europeni (CCE), în prezent Liga Campionilor, în fața celor de la FC Barcelona.

Supercupa Europei a fost al doilea și ultimul trofeu european cucerit de o echipă de fotbal românească. Tot Steaua a ajuns în finala Cupei Campionilor în 1989.

Echipele de atunci:

STEAUA: Dumitru Stângaciu – Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu – Lucian Bălan, Tudorel Stoica, László Bölöni, Gheorghe Hagi – Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă.
Schimbări: Mihail Majearu în locul lui Lăcătuş, Gavrilă Balint în locul lui Hagi.

Antrenor: Anghel Iordănescu.

DINAMO KIEV: Viktor Chanov – Volodymyr Bessonov, Vasiliy Raț, Oleg Kuznețov, Sergei Pavlovich Baltacha – Andriy Bal, Pavel Yakovenko, Alexei Mikhailichenko, Aleksandr Zavarov – Igor Belanov, Oleg Blokhin (antrenor Valeri Lobanovski).

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal – Olanda: Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul a anunţat că nu va mai conta pe el după transferul în Arabia Saudită

Steven Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul Ronald Koeman a anunţat că el nu va mai juca la...

Mikel Oyarzabal, accidentat la gleznă, indisponibil pentru meciul Spaniei împotriva Elveţiei

Atacantul Mikel Oyarzabal a suferit o entorsă la glezna stângă în timpul meciului de joi cu Serbia, din...

Mijlocaşul belgian Kevin De Bruyne a criticat UEFA şi FIFA pentru calendarul încărcat

Mijlocaşul Kevin De Bruyne, vedeta belgiană a echipei engleze de fotbal Manchester City, a criticat UEFA şi FIFA...

Dinamo a transferat doi jucători nigerieni pe care i-a împrumutat la AFC Câmpulung Muscel

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat, marţi, pe pagina oficială de Facebook, transferul a doi jucători nigerieni...