Clubul de fotbal Paris Saint-Germain a solicitat, luni, Tribunalului judiciar din Paris să anuleze blocarea sumei de 55 de milioane de euro din conturile sale pe care atacantul Kylian Mbappe o cere pentru salarii şi prime neplătite de către fostul său club, informează AFP.
La începutul lunii aprilie, Mbappe, atacantul echipei Real Madrid, a obţinut dreptul de a solicita un sechestru preventiv de 55 de milioane de euro, în aşteptarea deciziilor în alte proceduri.
Dar luni, la o altă audiere în faţa judecătorului, avocaţii lui PSG au afirmat că Mbappe „nu a furnizat suficiente probe privind aparenţa unei datorii şi nu a demonstrat existenţa unei ameninţări la recuperare”.
Clubul Paris Saint-Germain a „introdus o acţiune în faţa Tribunalului judiciar pentru anularea deciziei (comisiei juridice a Ligii de fotbal profesionist) care îl obligă să-i plătească suma de 55 de milioane de euro”, a afirmat Gregoire Azzaro. Această procedură va fi dezbătută pe 26 mai, în aceeaşi zi cu deliberarea procedurii pe fond dezbătută luni.
În plus, PSG a pretins o „cerere împotriva creanţei” de 98 de milioane de euro, considerând că „Kylian Mbappe datorează bani lui PSG prin manevrele neloiale care i-au adus un prejudiciu”, a afirmat avocatul Renaud Semerdjian.
„Obiectivul nu este să recuperăm 98 de milioane de euro în faţa acestei instanţe, ci să demonstrăm că el ne datorează bani, iar cererea sa este nefondată”, a adăugat avocatul.
De altfel, sechestrul asigurator nu putea fi exercitat decât pe suma 14 milioane de euro. „Nivelul fluxului de numerar nu poate reprezenta un risc care să justifice sechestrul preventiv”, a afirmat un alt avocat al lui PSG, Pauline Breuzet.
„PSG a realizat o cifră de afaceri de 800 de milioane şi este evaluat la peste 4 miliarde de euro, în timp ce creanţa lui Mbappe nu reprezintă decât 3 la sută din masa salarială”, a adăugat avocata.
De partea adversă, avocatul lui Mbappe, Thomas Clay, a replicat: „Unde sunt banii? Nu a fost uşor să obţinem sechestrul, pentru că băncile au refuzat. Ne aflăm în faţa unui stat suveran al Qatarului care finanţează permanent clubul (deţinut de societatea Qatar Sports Investments). Există un risc atunci când e o lipsă de transparenţă în conturi şi când cunoaştem dificultăţile cu alte state”.
Potrivit avocatului lui Mbappe, „PSG refuză să se conformeze, pentru că vedeta sa a plecat să joace în altă parte după şapte ani de loialitate”.
În septembrie, Comisia juridică a Ligii de fotbal profesionist (LFP) şi apoi în octombrie Comisia de apel mixtă paritară a LFP au decis ca PSG să achite aceste sume. Clubul însă a refuzat să plătească şi a acţionat LFP în faţa tribunalului judiciar din Paris pentru a contesta primele două decizii.
Din cauza acestei convocări, Comisia de disciplină a LFP şi apoi Comisia superioară de apel a Federaţiei franceze de fotbal (FFF) şi-au declinat competenţele pentru a se pronunţa asupra acestui recurs.
O şedinţă de orientare, respectiv o primă examinare a cauzei, a fost fixată de tribunal pentru data de 26 mai, înainte de o primă audiere pe fondul dosarului care va avea câteva luni mai târziu.
Conform clubului, aceste salarii şi prime nu i s-ar datora jucătorului în virtutea unui acord verbal încheiat între părţi în august 2023.
AGERPRES