Undă verde pentru Marele Premiu de Formula 1 de la Miami

Data:

Marele Premiu de la Miami se va putea desfăşura luna viitoare, conform calendarului Campionatului Mondial de Formula 1, în ciuda unei plângeri pentru poluare fonică, înaintată de locuitorii din zona stadionului Hard Rock, unde va avea loc evenimentul, a decis miercuri un judecător, informează EFE, potrivit Agerpres.

Judecătorul Alan Fide din comitatul Miami-Dade a declarat că nu va organiza o audiere pentru un ordin judecătoresc pentru interzicerea cursei înainte de începerea Marelui Premiu de la Miami, pe 6 mai, relatează ziarul Miami Herald.

În acest fel, magistratul a respins plângerea locuitorilor din Miami Gardens, care consideră că zgomotul evenimentului sportiv ar putea provoca leziuni auzului.

Evenimentul programat între 6 şi 8 mai în metropola din Florida a fost în pericol după această ultimă încercare a locuitorilor din zonă, care au protestat în faţa Primăriei din Miami Gardens, unde se află Hard Rock Stadium, care găzduieşte în fiecare an şi Miami Open, unul dintre principalele turnee de tenis din lume.

Reclamanţii au citat un studiu care estimează că Marele Premiu va genera un nivel al zgomotului de până la 97 de decibeli în locuinţe, pe o rază de 2,5 mile (4 km) de Hard Rock Stadium.

Conform judecătorului Alan Fide, datele pe care locuitorii le-au transmis despre nivelurile de zgomot sunt „foarte speculative” şi „nu se bazează pe nicio informaţie actuală privind zgomotul din Formula 1”.

Miami este al unsprezecelea oraş pe care Formula 1 îl vizitează în Statele Unite de la începutul Campionatului Mondial, în 1950, după Indianapolis, Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix şi Austin.

În 2020, Formula 1 şi proprietarii Hard Rock Stadium au anunţat semnarea unui acord pe zece ani pentru desfăşurarea Marelui Premiu, după o încercare eşuată de a organiza cursa în centrul oraşului Miami.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...