FCSB – Rapid, încheiat nedecis (0-0), în Superligă

Data:

FCSB şi Rapid Bucureşti au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din etapa a 14-a a Superligii de fotbal.

La acest derby, care a fost foarte spectaculos în prima repriză, au asistat 40.287 de spectatori.

Prima ocazie a meciului a aparţinut gazdelor, dar diagonala lui David Miculescu (3), de la 25 de metri, a fost respinsă de portarul Benjamin Siegrist, cel mai bun om al Rapidului. Elveţianul s-a remarcat şi la şutul lui Darius Olaru (8), din colţul careului mare.

Rapid a avut şi ea câteva situaţii notabile, prima fiind semnată de Clinton Njie (11), cu un şut de la distanţă, reţinut de portarul Ştefan Târnovanu. Camerunezul a şutat în portar (15), la cea mai mare ocazie a oaspeţilor, după care gabonezul Aaron Boupendza a reluat peste poartă.

FCSB a continuat să preseze, iar Alexandru Băluţă (16) a şutat în plasa laterală. Olaru (30) a tras de la 12 metri, însă Siegrist a respins. Goalkeeper-ul Rapidului a fost providenţial la şutul cu boltă al lui Octavian Popescu din afara careului (45+1), dar şi la cel din unghi expediat de Olaru (45+2).

Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut echipei antrenate de Marius Şumudică, însă Adrian Şut a blocat mingea expediată de Claudiu Petrila (45+5).

În repriza secundă, ocaziile de poartă au fost mai puţine. Şut (51) a reluat cu călcâiul după un corner, puţin pe lângă poartă. Olaru (63) a tras în diagonală, din afara careului, dar mingea s-a dus pe lângă ţintă. Daniel Popa (82) a şutat în plasa laterală.

Rapid a avut o singură ocazie clară, prin Xian Emmers (76), dar Risto Radunovic a blocat salvator şutul belgianului de la 11-12 metri.

Jocul a fost întrerupt în două rânduri, pentru scurt timp, de arbitrul Istvan Kovacs, în urma unor petarde aruncate de suporteri pe teren, în minutele 51, respectiv 56.

Conform site-ului Superligii, FCSB a avut o posesie de 64% (Rapid 36%), mai multe şuturi la poartă (22-10) şi pe poartă (6-3) sau cornere (7-4).

Potrivit site-ului LPF, ultimul rezultat de 0-0 dintre cele două echipe se înregistrase pe 24 octombrie 2011.

FCSB e neînvinsă în campionat de şapte etape, în care are patru victorii şi trei egaluri.

FC FCSB – FC Rapid Bucureşti 0-0, Arena Naţională – Bucureşti
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Mihai Marius Marica (Bistriţa), Ferencz Tunyogi (Zalău); al patrulea oficial: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe)
Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Andrei Constantinescu (Bucureşti)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) – CCA, Mircea Călin (Bucureşti) – LPF

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Brazilianul Vinicius (Real Madrid) este câştigătorul Balonului de Aur 2024, anunţă presa spaniolă

Internaţionalul brazilian Vinicius Junior, atacantul echipei Real Madrid, este succesorul argentinianului Lionel Messi în palmaresul trofeului Balonul de...

 F1 – Marele Premiu al Mexicului va genera beneficii economice de peste 978 de milioane de dolari

Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului, care a avut loc duminică, va genera beneficii economice de peste...

Antrenorul Ivan Juric are orele numărate la AS Roma

Antrenorul Ivan Juric are orele numărate la AS Roma, după eşecul usturător suferit de elevii săi pe terenul...

Antrenorul lui Manchester United, nemulţumit de intervenţia VAR la golul victoriei lui West Ham

Antrenorul echipei de fotbal Manchester United, Erik ten Hag, a criticat interferenţa sistemului VAR la faza care a...