Presa germană l-a criticat pe Kompany după eşecul cu Barcelona (1-4)

Data:

Presa germană a subliniat prestaţia individuală a brazilianului Raphinha şi a antrenorului Hansi Flick, la o zi după victoria catalanilor contra lui Bayern Munchen (4-1) în Liga Campionilor, în timp ce antrenorul bavarezilor Vincent Kompany este văzut ca una din principalele cauze ale eşecului, scrie EFE.

Ziarul Bild, cel mai citit din Germania, a titrat ”Flick dezmembrează Bayern” şi a subliniat că echipa bavareză condusă de Kompany ”a primit o palmă puternică de la fostul antrenor Hansi Flick şi de la fostul atacant Robert Lewandowski”. Un alt titlu din Bild este ”Ruşinos şi terifiant, Bayern”.

”Dacă Bayern va continua aşa, va trăi finala Ligii Campionilor din 2025 de la Munchen acasă, nu pe Allianz Arena, ci în sufragerie, în faţa televizorului. După ce a pierdut cu Aston Villa (0-1), Bayern a suferit o înfrângere jenantă cu 4-1 la Barcelona”, notează tabloidul.

Bild subliniază că ”acest rezultat a fost şi o palmă pentru directorul sportiv Max Eberl” pentru că l-a ales pe Kompany ”în căutarea legendară a unui antrenor pe termen lung”.

Revista Kicker titrează în recenzia meciului că ”Barcelona îi arată lui Bayern limitele” iar în analiza meciului, numit ”Căderea sistemului bavarez care ridică multe întrebări”, subliniază că ”Hansi Flick şi Barcelona lui au dezmembrat Bayern, în prima întâlnire de la plecarea lui de la Munchen în 2021”.

Articolul include pasaje precum ”Catalanii nu numai că arată limitele celor mai mari campioni germani, dar arată şi fără milă lacunele din sistem” sau că ”acest meci de fotbal de intensitate maximă, presiune extremă de ambele părţi şi un factor de divertisment enorm generează entuziasm nelimitat pentru Barcelona şi nenumărate întrebări pentru Bayern.”

Kicker evidenţiază că Barcelona a fost ”superioară în toate aspectele, mai ales pe plan ofensiv şi, mai presus de toate, în cel individual” şi îl laudă pe Raphinha, într-un articol dedicat, subliniind că ”niciun jucător de la Barca” nu a marcat vreodată trei goluri într-un meci împotriva lui Bayern.

Ziarul Welt, la rândul său, îşi titrează reportajul cu ”Noapte amară la Barcelona: Flick trimite pe Bayern acasă cu patru goluri” şi ”Bayern a avut o seară foarte amară cu fotbalul lor Haraki în stilul Vincent Kompany.

Welt, în semn de laudă pentru îndrăzneala lui Flick, evidenţiază că, în timp ce ”Bayern a avut şapte jucători în primul ’11’ care aveau 29 de ani sau mai mult”, la ”Barcelona au fost şase care aveau 21 de ani sau mai puţin. Liderii ligii spaniole au fost mult mai bine pregătiţi pentru meciul cu Bayern”.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

„Haaland este un marcator fantastic”, spune coechipierul său de la Manchester City, Phil Foden

Internaţionalul englez Phil Foden l-a etichetat pe coechipierul său de la Manchester City, norvegianul Erling Haaland, drept un...

FRF va acorda sprijin financiar unor cluburi din judeţul Galaţi afectate de inundaţii

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit joi, a dispus acordarea unui sprijin financiar unor cluburi din...

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a costat circa 100 de milioane de euro

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris a costat circa 100 de milioane de...

CS Rapid: Percheziţiile DNA vizează aspecte legate de activităţi din trecut

Clubul Sportiv Rapid precizează într-un comunicat publicat, joi, pe site-ul oficial, că percheziţiile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuate...