Fernando Alonso va pilota în Mexic a 400-a sa cursă din Formula 1

Data:

Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial, va atinge ştacheta de 400 curse în Formula 1, cu prilejul Marelui Premiu al Mexicului de duminică, în care va purta o cască specială pentru a marca acest moment, scrie EFE.

Alonso, 43 de ani, de la Aston Martin, a debutat în 2001 în Formula 1, la volanul unui Minardi, iar de atunci a disputat 399 de Mari Premii, în care a înregistrat 32 de victorii şi 106 podiumuri.

Spaniolul conduce într-un clasament al piloţilor cu cele mai multe curse, depăşindu-i pe finlandezul Kimi Raikkonen (353) şi pe Lewis Hamilton (351).

Casca pe care asturianul o va purta în Mexic îi redă întreaga carieră într-un stil cinematografic. Cu multe fotografii care amintesc de cele 21 de sezoane şi cele şase echipe ale sale, de la Minardi la Aston Martin, inclusiv Renault, Ferrari, McLaren şi Alpine, vor fi vizibile. Cele 32 de victorii şi cele două titluri de campion mondial cu Renault în 2005 şi 2006 vor fi evidenţiate în mod special.

Fernando Alonso trece printr-un sezon dificil după cele opt podiumuri din 2023. Spaniolul speră că viitorul va fi mai optimist pentru Aston Martin, care are ambiţii mari pentru anii următori.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

„Haaland este un marcator fantastic”, spune coechipierul său de la Manchester City, Phil Foden

Internaţionalul englez Phil Foden l-a etichetat pe coechipierul său de la Manchester City, norvegianul Erling Haaland, drept un...

Presa germană l-a criticat pe Kompany după eşecul cu Barcelona (1-4)

Presa germană a subliniat prestaţia individuală a brazilianului Raphinha şi a antrenorului Hansi Flick, la o zi după...

FRF va acorda sprijin financiar unor cluburi din judeţul Galaţi afectate de inundaţii

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit joi, a dispus acordarea unui sprijin financiar unor cluburi din...

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a costat circa 100 de milioane de euro

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris a costat circa 100 de milioane de...