Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz la turneul demonstrativ de la Riad

Data:

Legenda tenisului spaniol Rafael Nadal, care şi-a anunţat retragerea din activitate luna viitoare, după turneul final al Cupei Davis, a fost învins de compatriotul său Carlos Alcaraz, cu 6-3, 6-3, joi seara, la un turneu demonstrativ la Riad (Arabia Saudită), Six Kings Slam, informează AFP.

Nadal, în vârstă de 38 de ani, a cedat în două seturi, recunoscând superioritatea tânărului său adversar, pe care l-a descris drept un veritabil „animal” pe teren.

„Nu am avut o presiune aici. Am încercat doar să mă simt bine pe teren”, a declarat Nadal, câştigătorul a 22 de titluri de Mare Şlem, dintre care 14 la Roland Garros.

„Ştiam că voi întâlni jucători care sunt într-o formă mult mai bună decât mine”, a adăugat el.

Carlos Alcaraz, numărul doi mondial, a precizat în acelaşi timp că nu a „fost un moment confortabil” pentru el. „Dar evident, îmi doream să câştig”, a adăugat acesta.

La Riad, Nadal îl va întâlni, sâmbătă, pe sârbul Novak Djokovic, învins la rândul său de italianul Jannik Sinner în trei seturi, 6-2, 6-7 (0/7), 6-4, în prima semifinală a acestui turneu.

„Ne-am întâlnit de foarte multe ori, deci va fi foarte amuzant să jucăm unul contra celuilalt pentru ultima oară”, a spus Nadal, care a fost învins categoric de „Djoko” la turneul olimpic de la Paris din această vară.

Sinner, nr.1 mondial, îl va întâlni la rândul său pe Carlos Alcaraz în ceea ce va reprezenta finala acestui turneu demonstrativ.

Alcaraz şi Nadal se vor regăsi luna viitoare la Malaga (Spania), pentru faza finală a Cupei Davis (19-24 noiembrie), la finalul căreia Nadal se va retrage din activitate.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

F1: Red Bull a făcut modificări la maşină după discuţiile cu FIA

Echipa Red Bull, campioana mondială en titre la Formula 1, a anunţat că a operat modificări la monopostul...

Carlo Ancelotti nu îl simte deloc afectat pe Mbappe referitor la acuzaţia de viol la adresa francezului

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a dat asigurări, vineri, că atacantul francez Kylian Mbappe nu...

Gâlcă (U Craiova) – Am spus mereu că vrem să ne batem la campionat şi trebuie să demonstrăm asta la fiecare meci

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei...

Messi nu exclude o participare la Cupa Mondială din 2026

Căpitanul naţionalei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, care a condus echipa Albiceleste la cucerirea Cupei Mondiale din...