Preşedintele CIO, Thomas Bach, este încrezător în succesul nemaipomenit al Jocurilor Olimpice de Tineret din 2026

Data:

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach şi-a exprimat joi optimismul privind apropiatele Jocuri Olimpice de Tineret care vor avea loc în Senegal în 2026, calificându-le drept un mare succes în devenire, potrivit Xinhua.

”După ce am examinat actualizările şi am vizitat numeroase situri, pot să afirm cu încredere că aşteptăm cu toţii aceste Jocuri Olimpice de Tineret din Dakar să fie un succes extraordinar, nu doar pentru Senegal dar pentru întreg continentul african”, a spus Bach în timpul unei conferinţe de presă.

Vizita preşedintelui CIO în Senegal, care a început miercuri, este parte a pregătirilor în curs pentru Jocurile Olimpice de Tineret, programate să aibă loc în perioada 31 octombrie – 13 noiembrie 2026.

”Comitetul de organizare a făcut o muncă excepţională. Suntem încrezători că membri săi vor putea face faţă provocării şi se pot baza pe sprijinul puternic al autorităţilor senegaleze”, a transmis Bach, adăugând că acest nivel de angajament promite ”o sărbătoare remarcabilă pentru Africa – un continent tânăr în ascensiune în importanţă atât în sport cât şi în mişcarea olimpică”.

A subliniat importanţa evenimentului ca o şansă de a arăta calitatea de lider a Africii pe scena mondială. ”Acest proiect extraordinar, condus de Senegal şi guvernul său, va demonstra influenţa în creştere a Africii în lumea sportului”, conform lui Thomas Bach.

Cea de-a patra ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret, prima care este organizată pe pământ african, va aduce laolaltă atleţi cu vârste între 15 şi 18 ani în 35 de sporturi.

Programate iniţial pentru anul 2022, Jocurile Olimpice de Tineret au fost amânate pentru anul 2026. Evenimentele se vor desfăşura în trei oraşe: Dakar, Diamniadio (30 de km de Dakar) şi Saly (88 de km de Dakar). Sloganul oficial pentru Jocurile Olimpice este ”Africa întâmpină, Dakar sărbătoreşte”.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

F1: Red Bull a făcut modificări la maşină după discuţiile cu FIA

Echipa Red Bull, campioana mondială en titre la Formula 1, a anunţat că a operat modificări la monopostul...

Carlo Ancelotti nu îl simte deloc afectat pe Mbappe referitor la acuzaţia de viol la adresa francezului

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a dat asigurări, vineri, că atacantul francez Kylian Mbappe nu...

Gâlcă (U Craiova) – Am spus mereu că vrem să ne batem la campionat şi trebuie să demonstrăm asta la fiecare meci

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei...

Messi nu exclude o participare la Cupa Mondială din 2026

Căpitanul naţionalei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, care a condus echipa Albiceleste la cucerirea Cupei Mondiale din...