Nadia Comăneci, unul din ambasadorii Jocurilor Incluzive

Data:

Peste 300 de sportivi olimpici şi paralimpici, unii dintre ei din Chile, Mexic, Marea Britanie sau Polonia, au strălucit joi la cea de-a doua ediţie a Jocurilor Incluzive, desfăşurată la Centrul de Înaltă Performanţă din Madrid, informează EFE.

Competiţia a avut cinci ambasadori de excepţie, Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a obţinut nota 10 la Jocurile Olimpice, la Montreal în 1976, cubanezul Javier Sotomayor, deţinătorul recordului mondial la săritura în înălţime din 1993, înotătoarea Teresa Perales, câştigătoarea a 28 de medalii la şapte ediţii ale Jocurilor Paralimpice, fostul atlet marocan Hicham El Guerrouj, deţinătorul recordului mondial la 1.500 m din 1998, fostul atlet britanic Jonathan Edwards, deţinătorul recordului mondial la triplusalt din 1995, cu 18,29 m.

„Este o onoare să fiu aici. Până acum ne-am putut bucura de aceste Jocuri Incluzive doar cu o singură ocazie şi de data aceasta am adăugat sportivi internaţionali. Este incredibil. Ceea ce facem aici este istorie şi trebuie să o promovăm în lumea întreagă”, a afirmat Perales.

Pe aceeaşi linie s-a înscris şi Nadia Comăneci, asigurând că „într-o zi Sanitas va fi văzută în cărţile de istorie pentru asta. Să te gândeşti la sportivi de nivelul Teresei, care concurează de zeci de ani şi să te gândeşti că o s-o întâlneşti la viitoarele Jocuri Incluzive este incredibil. Aş fi foarte îngrijorată dacă ar trebui să concurez cu ea la Los Angeles în 2028”.

A doua ediţie a Jocurilor Incluzive, promovate de Fundaţia Sanitas împreună cu Comitetul Olimpic Spaniol, Comitetul Paralimpic Spaniol, Consiliul Superior al Sporturilor şi reţeaua de federaţii sportive pentru persoanele cu dizabilităţi, s-a desfăşurat sub Preşedinţia de Onoare a regelui Felipe al VI-lea.

Prima ediţie, desfăşurată în 2021, a reunit 170 de sportivi olimpici şi paralimpici spanioli, iar anul acesta cifra a ajuns la 300.

Sporturile de la a doua ediţie sunt handbal în scaun rulant, karate, scrimă, tir cu arcul, hochei, atletism, badminton, baschet în scaun rulant, nataţie, rugby, taekwondo, tenis de masă şi triatlon.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

F1: Red Bull a făcut modificări la maşină după discuţiile cu FIA

Echipa Red Bull, campioana mondială en titre la Formula 1, a anunţat că a operat modificări la monopostul...

Carlo Ancelotti nu îl simte deloc afectat pe Mbappe referitor la acuzaţia de viol la adresa francezului

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a dat asigurări, vineri, că atacantul francez Kylian Mbappe nu...

Gâlcă (U Craiova) – Am spus mereu că vrem să ne batem la campionat şi trebuie să demonstrăm asta la fiecare meci

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei...

Messi nu exclude o participare la Cupa Mondială din 2026

Căpitanul naţionalei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, care a condus echipa Albiceleste la cucerirea Cupei Mondiale din...