Pique critică FIFA şi UEFA pentru numărul mare de meciuri şi recomandă reducerea echipelor

Data:

Organismele care gestionează fotbalul nu trebuie să introducă noi competiţii, iar ligile puternice din fotbalul european ar trebui să reducă numărul echipelor pentru a reduce presiunea programului asupra jucătorilor, a declarat miercuri Gerard Pique, fostul fundaş al Barcelonei şi al naţionalei Spaniei, conform Reuters.

Comentariile lui Pique au loc tocmai în săptămâna în care sindicatul FIFPRO Europe, ligile europene şi LaLiga au înaintat către Comisia Europeană o plângere comună despre programul de meciuri internaţionale al FIFA.

FIFA a introdus Cupa Mondială a Cluburilor ce reuneşte 32 de echipe de anul viitor şi a extins la 48 de echipe Cupa Mondială din anul 2026. UEFA a crescut de asemenea numărul etapelor din Liga Campionilor din acest sezon şi din anul 2018 a introdus Liga Naţiunilor.

Pique a declarat că este responsabilitatea organizaţiilor de fotbal să găsească o soluţie.

”Sunt prea multe meciuri şi vedem acum jucători care spun: ‘Fii atent, ne accidentăm. Sunt meciuri la fiecare trei zile, nu avem timp să ne odihnim pe timpul verii”’, a spus jucătorul de 37 de ani pentru The Summit, cu prilejul Leaders Week London.

”Aş recomanda reducerea numărului de jocuri”, a spus fostul jucător când a fost întrebat ce ar face dacă s-ar afla în conducerea fotbalului mondial. ”Mergeţi la ligi şi le spuneţi, uitaţi, în loc de 20 de echipe de ce nu reduceţi liga la 16 echipe…”, a recomandat fostul fundaş spaniol.

”În acelaşi timp, aş întreba UEFA de ce a creat Liga Naţiunilor, care este o competiţie nouă dificil de urmărit şi aş merge la FIFA şi aş cere să nu organizeze Cupa Mondială a Cluburilor pe care au creat-o acum”, a mai spus Pique.

”Înţeleg că ei vor să genereze mai multe venituri, dar de dragul fotbalului cred că ar putea fi mult mai bine să avem meciuri mai puţine, de mai bună calitate şi experienţe exclusive şi va fi mult mai uşor de urmărit din punctul de vedere al audienţei, iar pentru jucători vor fi mai puţine meciuri”, a adăugat fostul căpitan al Barcelonei.

Pique s-a retras în 2022 din cariera de fotbalist, după ce a câştigat nouă trofee LaLiga şi trei de Liga Campionilor cu FC Barcelona, iar acum deţine o firmă de divertisment sportiv cu fotbal în şapte.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Messi va juca pentru Argentina atât timp cât poate ajuta echipa

Starul argentinian Lionel Messi, autor al unui hat-trick în meciul de marţi cu Bolivia (6-0), în preliminariile CM...

”Tuchel a fost o catastrofă pentru Bayern Munchen”, consideră Uli Hoeness

Uli Hoeness, fostul jucător emblematic şi preşedinte al clubului de fotbal Bayern Munchen, a afirmat într-o şedinţă internă...

Clubul PSG, anchetat după o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor

Un judecător de instrucţie parizian investighează de câteva luni o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor...

Avocata lui Mbappe anunţă depunerea unei plângeri pentru denunţ calomnios

Avocata fotbalistului francez Kylian Mbappe a anunţat că starul lui Real Madrid este stupefiat de implicarea numelui său...