Procesul şantajiştilor lui Michael Schumacher va începe în decembrie

Data:

Procesul în cazul de şantajare a fostului pilot german de Formula 1 Michael Schumacher este programat să înceapă pe 10 decembrie, conform anunţului făcut de un tribunal din oraşul Wuppertal, citat de DPA.

Un fost angajat din stafful de securitate al familiei lui Schumacher, care ar fi făcut înregistrări private pentru şantaj, alături de un alt bărbat şi fiul acestuia, acuzaţi de efectuarea tentativei de şantaj, urmează să fie judecaţi pentru tentativa de extorcare a fostului campion mondial de Formula 1.

Schumacher, de şapte ori campion mondial, nu a mai fost văzut în public de când a suferit o leziune cerebrală gravă într-un accident de schi în Alpii francezi, în decembrie 2013. Familia lui Schumacher menţine o intimitate strictă cu privire la starea sa, accesul fiind limitat doar la cei apropiaţi lui.

Materialul folosit pentru şantaj ar fi fost obţinut de un bărbat care lucrase ca furnizor de servicii de securitate pentru familia Schumacher în trecut şi a fost, de asemenea, responsabil pentru digitalizarea fotografiilor private.

Potrivit procurorilor, presupuşii autori au sunat de mai multe ori familia Schumacher cerând suma de 15 milioane de euro. Ei au ameninţat că vor posta date private sensibile pe darknet dacă banii nu sunt plătiţi.

Suporturile de date confiscate sunt două hard disk-uri şi patru stick-uri USB cu material luat înainte şi după accidentul de schi al lui Schumacher.

Nu este prima dată când familia lui Schumacher este supusă unei presupuse tentative de şantaj. În 2017, un tribunal din sudul Germaniei a condamnat un tânăr de 25 de ani pentru încercarea de a o şantaja pe soţia lui Schumacher, Corinna, în schimbul sumei de 900.000 de euro.

Acel bărbat, care ameninţase siguranţa copiilor familiei Schumacher, a fost prins pentru că a inclus informaţii despre contul său bancar într-un email către Corinna Schumacher. El a primit o pedeapsă cu suspendare de 21 de luni de închisoare.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Messi va juca pentru Argentina atât timp cât poate ajuta echipa

Starul argentinian Lionel Messi, autor al unui hat-trick în meciul de marţi cu Bolivia (6-0), în preliminariile CM...

”Tuchel a fost o catastrofă pentru Bayern Munchen”, consideră Uli Hoeness

Uli Hoeness, fostul jucător emblematic şi preşedinte al clubului de fotbal Bayern Munchen, a afirmat într-o şedinţă internă...

Clubul PSG, anchetat după o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor

Un judecător de instrucţie parizian investighează de câteva luni o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor...

Pique critică FIFA şi UEFA pentru numărul mare de meciuri şi recomandă reducerea echipelor

Organismele care gestionează fotbalul nu trebuie să introducă noi competiţii, iar ligile puternice din fotbalul european ar trebui...