FRF a deschis o anchetă după ce un jucător al naţionalei Under-19 a României a fost acuzat de rasism în meciul cu Spania

Data:

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, miercuri, că a deschis o anchetă pentru a investiga faptele petrecute la meciul amical România U19 – Spania U19, scor 1-1, la finalul căruia un jucător român a fost acuzat de rasism de un adversar.

„Ca urmare a incidentelor survenite în cadrul meciului de fotbal Under-19 dintre România şi Spania, Federaţia Română de Fotbal a demarat o anchetă pentru a investiga cele petrecute. FRF are o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte orice formă de discriminare. La toate loturile naţionale există un cod de conduită clar, care promovează respectul şi valorile sportive”, se arată pe pagina oficială de Facebook a FRF.

Instituţia condusă de Răzvan Burleanu menţionează că se disociază de orice acţiune sau afirmaţie cu tentă rasistă şi că va lua toate măsurile necesare la finalul anchetei.

„Condamnăm ferm şi ne disociem categoric de orice acţiune sau declaraţie în interesul promotorilor rasismului, xenofobiei, discursului instigator la ură sau al oricărei forme de discriminare. Respectul şi egalitatea sunt valorile pe care fotbalul românesc le susţine, iar FRF va lua toate măsurile necesare pentru a asigura un mediu sigur şi incluziv pentru toţi participanţii la acest sport”, se mai arată pe site-ul de socializare citat, fără a se preciza numele jucătorului român acuzat de rasism.

Conform presei sportive, în timpul partidei România U19 – Spania U19, scor 1-1, un jucător român a făcut remarci rasiste la adresa spaniolului Elijah Gift, fotbalist de culoare, legitimat la gruparea CD Basconia.

În urmă cu câteva zile, în cadrul aceluiaşi turneu amical desfăşurat la Voluntari, în timpul meciului Germania U19 – Spania U19 (2-1), jucătorul german Almugera Kabar a acuzat remarcile rasiste ale unui spectator din tribună.

După 0-2 cu Norvegia, 2-0 cu Germania şi 1-1 cu Spania, România a terminat competiţia organizată de FRF pe locul al treilea, cu 4 puncte.

România va găzdui în vara anului viitor Campionatul European de fotbal Under-19, la care este calificată direct. România a mai găzduit o ediţie a competiţiei, în 2011.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Messi va juca pentru Argentina atât timp cât poate ajuta echipa

Starul argentinian Lionel Messi, autor al unui hat-trick în meciul de marţi cu Bolivia (6-0), în preliminariile CM...

”Tuchel a fost o catastrofă pentru Bayern Munchen”, consideră Uli Hoeness

Uli Hoeness, fostul jucător emblematic şi preşedinte al clubului de fotbal Bayern Munchen, a afirmat într-o şedinţă internă...

Clubul PSG, anchetat după o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor

Un judecător de instrucţie parizian investighează de câteva luni o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor...

Pique critică FIFA şi UEFA pentru numărul mare de meciuri şi recomandă reducerea echipelor

Organismele care gestionează fotbalul nu trebuie să introducă noi competiţii, iar ligile puternice din fotbalul european ar trebui...