Nicolae Stanciu – Ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte

Data:

Căpitanul selecţionatei de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a afirmat, după victoria din Lituania, cu scorul de 2-1, în Liga Naţiunilor, că obiectivul principal al „tricolorilor” este să încheie grupa cu 6 victorii.

„Avem patru victorii din patru, dar nu este ceea ce ne dorim. Noi ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte, mai avem încă două meciuri şi sperăm să facem şase din şase. A fost o luptă, ştiam că va fi un meci asemănător cu cel din Ghencea, pentru că suprafeţele de teren au fost cam la fel. E greu când joci cu o echipă care este mai puternică decât tine fizic, care joacă lung, se joacă mai puţin fotbal, dar este bine că arătăm că putem să luptăm şi că putem să suferim. Ne facem datoria, să câştigăm aceste meciuri, pentru că suntem în Liga C şi nu cred că ne este locul aici”, a afirmat Stanciu la DigiSport.

„Cred că am început din ce în ce mai bine să înţelegem ceea ce cere Mircea Lucescu de la noi. Continuăm să muncim, încercăm să interpretăm cât mai bine în teren ceea ce ne cere dânsul şi cred că am făcut-o destul de bine şi cred că este mulţumit de noi”, a mai spus căpitanul echipei naţionale a României.

Naţionala de fotbal a României a învins greu echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas, în Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Naţiunilor.

Răzvan Marin (18 – penalty) şi Denis Drăguş (65) au adus a patra victorie consecutivă a tricolorilor în această campanie, după ce balticii au deschis scorul prin Armandas Kucys (7 – penalty).

Kosovo a dispus de Cipru cu 3-0 şi rămâne la trei puncte în spatele României, înaintea ultimelor meciuri din campanie, România – Kosovo (15 noiembrie) şi România – Cipru (18 noiembrie).

Liga Naţiunilor 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026. Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Messi va juca pentru Argentina atât timp cât poate ajuta echipa

Starul argentinian Lionel Messi, autor al unui hat-trick în meciul de marţi cu Bolivia (6-0), în preliminariile CM...

”Tuchel a fost o catastrofă pentru Bayern Munchen”, consideră Uli Hoeness

Uli Hoeness, fostul jucător emblematic şi preşedinte al clubului de fotbal Bayern Munchen, a afirmat într-o şedinţă internă...

Clubul PSG, anchetat după o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor

Un judecător de instrucţie parizian investighează de câteva luni o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor...

Pique critică FIFA şi UEFA pentru numărul mare de meciuri şi recomandă reducerea echipelor

Organismele care gestionează fotbalul nu trebuie să introducă noi competiţii, iar ligile puternice din fotbalul european ar trebui...