Voeller îşi doreşte ca Nagelsmann să dirijeze Germania şi după CM 2026

Data:

Rudi Voeller, directorul sportiv al Federaţiei germane de fotbal (DFB), îşi doreşte ca Julian Nagelsmann să dirijeze naţionala Germaniei şi după Cupa Mondială din 2026, când îi expiră contractul, scrie DPA.

”Vom încerca să-l convingem pe Julian că are sens ca el să rămână în continuare ca antrenor al echipei naţionale încă vreo câţiva ani. Vom vedea când va veni timpul”, a declarat Voeller la Welt TV duminică.

Nagelsmann a preluat Mannschaft în septembrie 2023 şi i s-a prelungit contractul până după Cupa Mondială din 2026, înainte de EURO 2024 din această vară, găzduit de Germania.

Au existat speculaţii că Jurgen Klopp, fostul antrenor al lui Liverpool, ar putea prelua postul de selecţioner după turneul final din Statele Unite, Canada şi Mexic. Dar Klopp a fost numit recent şef global al fotbalului la grupul Red Bull.

Voeller a spus că este numai decizia lui Nagelsmann de a continua sau nu ca selecţioner după Cupa Mondială din 2026, pentru că este ”un tip tânăr care poate avea ambiţia să facă altceva”.

Cu toate acestea, el şi preşedintele DFB, Bernd Neuendorf, ar fi ”incredibil de fericiţi dacă Julian ar continua mulţi ani de acum înainte”, a mai spus Voeller.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dinamo l-a achiziţionat pe fundaşul spaniol Antonio Luna

Echipa de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat, luni, pe o platformă de socializare, achiziţionarea fundaşului spaniol Antonio Luna,...

Clubul Heidenheim, recompensat cu premiul pentru fair-play al Federaţiei Germane

Federaţia Germană de Fotbal a oferit premiul pentru fair-play clubului Heidenheim, care evoluează în Bundesliga, pentru comportamentul jucătorilor...

Paula Badosa, în optimi la Ningbo (WTA)

Jucătoarea spaniolă de tenis Paula Badosa (14 WTA, favorită nr. 8) s-a calificat luni în optimile de finală...

NHL – Vicecampioana Edmonton Oilers, la a treia înfrângere consecutivă

Edmonton Oilers, finalista Cupei Stanley în sezonul trecut, a suferit a treia înfrângere consecutivă în liga profesionistă nord-americană...